20/01/2015

El CNJC davant l'anunci d'eleccions anticipades del passat 14 de gener

Celebrem l'anunci de la convocatòria d'eleccions anticipades, tot i això, lamentem que la convocatòria no s'anunciés de forma imminent, com reclamàvem des del CNJC.

 
- Celebrem l'anunci de la convocatòria d'eleccions anticipades, que des del CNJC ja vam reclamar just després del procés participatiu del 9 de novembre de 2014, per renovar el mandat democràtic i buscar una sortida a l’exercici pel dret a decidir dels catalans i catalanes. Tot i això, lamentem que la convocatòria d'eleccions anticipades a Catalunya no s'anunciés de forma imminent, com reclamàvem des del CNJC, després del procés participatiu del 9N,  i també lamentem que les eleccions no se celebrin fins d’aquí 9 mesos.

-També vam reclamar, i continuem reclamant, eleccions estatals anticipades entenent que el Govern espanyol no està donant resposta als problemes socials ni a la qüestió nacional que es viu a Catalunya.

- Lamentem també que la convocatòria d'eleccions es redueixi a l’acord entre dues forces polítiques i per tant demanem que s'enforteixin espais de diàleg i acord transversals com el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, per tal de garantir la unitat i el consens polític entorn el dret a decidir.

- Celebrem la fi de la incertesa tot i el risc de campanya electoral permanent, amb les conseqüències que això implica a nivell polític i social.

- Reclamem que el debat vagi més enllà del futur polític de Catalunya i que els ciutadans i ciutadanes tinguin l'oportunitat de debatre i ser consultats sobre altres qüestions com ara econòmiques, socials o ambientals, extrapolant el dret a decidir a totes aquelles qüestions que afecten els catalans i catalanes.

- Reivindiquem que durant aquests nou mesos s'aprovin uns pressupostos encarats a fer front a l'emergència social que viu el país.

- Des del CNJC, farem una valoració amb detall en el marc d'un grup de treball d'entitats o de la mateixa assemblea, que celebrarem properament, per tenir un posicionament actualitzat davant el nou escenari així com uns objectius clars davant la convocatòria electoral.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.