Actualitat

05/03/2013

El CNJC demana la celebraci贸 d鈥檜n Ple extraordinari del Parlament sobre la situaci贸 de la joventut

El CNJC tamb茅 ha aprovat la resoluci贸 聽de suport a la declaraci贸 de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya. Ho ha fet el 聽dissabte 2 de mar莽, en la seva 35a Assemblea General Ordin脿ria celebrada a Barcelona.

Davant la situaci贸 laboral de les persones joves a Catalunya, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) expressa la necessitat d鈥檃bordar aquesta realitat com a 鈥渆merg猫ncia nacional鈥 i d鈥檃bocar tots els esfor莽os pressupostaris i institucionals per revertir aquesta situaci贸. En aquest sentit, el CNJC ha aprovat una resoluci贸, a la seva 35a Assemblea General Ordin脿ria, que recolza la necessitat de convocar un Ple extraordinari del Parlament de Catalunya sobre la situaci贸 de la joventut per tal d鈥檃provar mesures especifiques destinades a aquest col路lectiu.

El document titulat 鈥淧er un ple monogr脿fic del Parlament sobre la situaci贸 de la joventut鈥 considera necessari, que fruit del di脿leg amb la xarxa associativa juvenil i els referents socials, s鈥檃provi un pla de xoc contra l鈥檃tur juvenil, que ha de preveure una partida pressupost脿ria suficient que en garantitzi el seu desenvolupament.

D'altra banda, el CNJC tamb茅 ha aprovat la resoluci贸 鈥淪uport a la declaraci贸 de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya鈥 en qu猫 d贸na ple suport a la Declaraci贸 de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya, aprovada pel Parlament de Catalunya el 23 de gener de 2013. En el document es reclama que es tingui en compte el paper de la societat civil i l鈥檃ssociacionisme durant tot aquest proc茅s, i garantir la seva participaci贸 en l鈥檃rticulaci贸 del refer猫ndum. Tamb茅 es demana que s鈥檌mpliqui els i les joves del pa铆s en la definici贸 del present i el futur col路lectiu, defensant que puguin votar les persones majors de 16 anys en qualsevol moment pol铆tic.

Tamb茅 s鈥檋an aprovat les resolucions: "Per unes pol铆tiques p煤bliques de cooperaci贸 compromeses, de qualitat i transformadores", "Pel dret fonamental a l鈥檋abitatge i per l鈥檌mpuls de formes innovadores d鈥檃cc茅s i tinen莽a", "En defensa dels Consells de Joventut i de l鈥檃ssociacionisme juvenils (Declaraci贸 Triangle Jove)", "A favor del dret al propi cos i d'una salut sexual i reproductiva emancipadora i responsable" i la resoluci贸 de tr脿mit d'urg猫ncia de condemna al judici il路leg铆tim a activistes sahrau铆s.

Finalment, l'Assemblea General tamb茅 ha servit per fer efectiu el relleu en el si del Seretariat, l'貌rgan de direcci贸 del Consell. Tres membres han acabat el seu mandat i entren com a nous membres del Secretariat: Josep Ibars (Joventut Nacionalista de Catalunya) i Ruben L贸pez (Joventut Europea Federalista). Tamb茅 s'ha aprovat l'entrada de tres noves entitats com a col路laboradores del CNJC: Associaci贸 Contra l鈥橝nor猫xia i la Bul铆mia, l鈥橝ssociaci贸 Candela i l鈥橝ssemblea Nacional de Joves per la Independ猫ncia.

A l'acte de cloenda, hi han participat el director general de Joventut de la Generalitat, Toni Reig i el regidor d'Adolesc猫ncia i Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, Raimond Blasi. S'ha comptat tamb茅 amb les intervencions de la presidenta del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, Sandra G贸mez; de la presidenta de la Fundaci贸 Triangle Jove, Laura Ribalaiga, i del membre de la Permanent del CJE, Joan Conca.

Podeu consultar les resolucions aprovades:

Subscriu-te!