Actualitat

05/03/2013

El CNJC demana la celebració d’un Ple extraordinari del Parlament sobre la situació de la joventut

El CNJC també ha aprovat la resolució  de suport a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya. Ho ha fet el  dissabte 2 de març, en la seva 35a Assemblea General Ordinària celebrada a Barcelona.

Davant la situació laboral de les persones joves a Catalunya, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) expressa la necessitat d’abordar aquesta realitat com a “emergència nacional” i d’abocar tots els esforços pressupostaris i institucionals per revertir aquesta situació. En aquest sentit, el CNJC ha aprovat una resolució, a la seva 35a Assemblea General Ordinària, que recolza la necessitat de convocar un Ple extraordinari del Parlament de Catalunya sobre la situació de la joventut per tal d’aprovar mesures especifiques destinades a aquest col·lectiu.

El document titulat “Per un ple monogràfic del Parlament sobre la situació de la joventut” considera necessari, que fruit del diàleg amb la xarxa associativa juvenil i els referents socials, s’aprovi un pla de xoc contra l’atur juvenil, que ha de preveure una partida pressupostària suficient que en garantitzi el seu desenvolupament.

D'altra banda, el CNJC també ha aprovat la resolució “Suport a la declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya” en què dóna ple suport a la Declaració de sobirania i el dret a decidir del poble de Catalunya, aprovada pel Parlament de Catalunya el 23 de gener de 2013. En el document es reclama que es tingui en compte el paper de la societat civil i l’associacionisme durant tot aquest procés, i garantir la seva participació en l’articulació del referèndum. També es demana que s’impliqui els i les joves del país en la definició del present i el futur col·lectiu, defensant que puguin votar les persones majors de 16 anys en qualsevol moment polític.

També s’han aprovat les resolucions: "Per unes polítiques públiques de cooperació compromeses, de qualitat i transformadores", "Pel dret fonamental a l’habitatge i per l’impuls de formes innovadores d’accés i tinença", "En defensa dels Consells de Joventut i de l’associacionisme juvenils (Declaració Triangle Jove)", "A favor del dret al propi cos i d'una salut sexual i reproductiva emancipadora i responsable" i la resolució de tràmit d'urgència de condemna al judici il·legítim a activistes sahrauís.

Finalment, l'Assemblea General també ha servit per fer efectiu el relleu en el si del Seretariat, l'òrgan de direcció del Consell. Tres membres han acabat el seu mandat i entren com a nous membres del Secretariat: Josep Ibars (Joventut Nacionalista de Catalunya) i Ruben López (Joventut Europea Federalista). També s'ha aprovat l'entrada de tres noves entitats com a col·laboradores del CNJC: Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia, l’Associació Candela i l’Assemblea Nacional de Joves per la Independència.

A l'acte de cloenda, hi han participat el director general de Joventut de la Generalitat, Toni Reig i el regidor d'Adolescència i Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, Raimond Blasi. S'ha comptat també amb les intervencions de la presidenta del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana, Sandra Gómez; de la presidenta de la Fundació Triangle Jove, Laura Ribalaiga, i del membre de la Permanent del CJE, Joan Conca.

Podeu consultar les resolucions aprovades:

Subscriu-te!