Actualitat

30/10/2014

El CNJC demana a la Mesa del Parlament que condemni les exhibicions feixistes del Ple d’ahir i n’esclareixi responsabilitats

El Parlament de Catalunya va viure ahir un dels actes més repulsius dels darrers temps. Un grup de persones presents a la tribuna del públic, membres del col·lectiu 12 de Octubre, van haver de ser expulsats degut a les contínues pertorbacions de l’ordre del Ple.El Parlament de Catalunya va viure ahir un dels actes més repulsius dels darrers temps. Un grup de persones presents a la tribuna del públic, membres del col·lectiu 12 de Octubre, van haver de ser expulsats degut a les contínues pertorbacions de l’ordre del Ple. En ser expulsats, un dels membres es va acomiadar fent la salutació feixista.

Des del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), que s’ha destacat sempre per combatre amb contundència les xacres del feixisme i del racisme, considerem que es tracta d’un fet vergonyós i lamentable que no pot quedar impune. Al mateix temps, els i les joves manifestem la nostra preocupació per la proliferació d’agressions i exhibicions feixistes durant els darrers temps així com la nostra voluntat de continuar treballar per fer front a aquestes qüestions en el marc de plataformes com Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Catalunya.

Per tot això exposem una sèrie de consideracions a la Mesa del Parlament:

* Expressem el nostre suport a la Mesa en l’acció d’expulsar els esmentats membres.

* Demanem al grup parlamentari que ha convidat aquestes persones a assistir al Ple, en aquest cas el Partit Popular, que doni les explicacions pertinents i condemni els fets ocorreguts.

* Demanem que el Parlament de Catalunya estableixi una sanció per aquestes persones, com ara prohibir-los l’entrada en futures ocasions degut al seu comportament feixista i gens respectuós amb les institucions democràtiques.

* Sol·licitem que s’actuï contra les persones expulsades demanant-los responsabilitats amb totes aquelles accions legals que siguin possibles.

* Demanem al Parlament de Catalunya que emeti un comunicat públic de rebuig a tota mostra de feixisme i de racisme.

Subscriu-te!