26/03/2015

El CNJC demana més contundència a la llei d'igualtat efectiva entre dones i homes

El CNJC ha denunciat la doble discriminació de les dones joves i ha demanat més contundència a la llei per avançar cap a una igualtat efectiva entre dones i homes.El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha comparegut avui al Parlament amb relació a la Proposició de llei d'igualtat efectiva entre dones i homes. El CNJC ha denunciat la doble discriminació de les dones joves i ha demanat més contundència a la llei per avançar cap a una igualtat efectiva entre dones i homes.

En aquest sentit, el CNJC ha proposat que la llei inclogui indicadors d’impacte social i ha preguntat sobre com es concretarà el seguiment de l’aplicació d’aquesta llei i el paper dels espais consultius.

El CNJC ha demanat que hi hagi una interrelació amb les lleis que puguin entrar en contacte i que es tingui més en compte el col·lectiu de dones joves. El CNJC ha compartit i ha valorat el reconeixement que fa la llei del moviment feminista i del teixit associatiu especialitzat en polítiques de dones, i el paper de les entitats d’educació en el lleure en aquest àmbit. També ha destacat que és necessari el reconeixement de l’associacionisme juvenil com a agent clau de promoció de valors i com a agents de conscienciació i sensibilització.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha demanat que es prioritzi els CLJ com a interlocutors en matèria de joventut i gènere en l’elaboració de plans d’igualtat per part dels ens locals i ha evidenciat el debat pendent sobre l’avortament als 16-18 anys arran de la reforma exprés de l'avortament. 

Finalment, el CNJC ha celebrat que la Proposició de llei tingui voluntat de transversalització i que sigui una llei completa, és a dir, que faci referència a múltiples àmbits com la participació social o política, els mitjans de comunicació o l’ocupació.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.