05/03/2012

El CNJC demana mecanismes per evitar l'evasió fiscal de grans fortunes

A les resolucions aprovades a la 34a Assemblea, es demana també l'abolició de la monarquia.La situació de crisi econòmica i financera que travessa el país des de ja fa uns anys ha estat centre de debat a la 34a Assemblea General Ordinària que el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha celebrat aquest dissabte a Barcelona. Així ho reflecteixen les diverses resolucions que el centenar de representants de les principals entitats juvenils del país que conformen el Consell.
 
Els efectes que aquesta crisi està provocant sobre el jovent, un dels sectors més perjudicats per l'actual context, fan que des del moviment associatiu juvenil es buquin possibles solucions i  alternatives i es qüestionin certes dinàmiques que només fan que agreujar la situació. Entre aquestes, s'ha posat el focus a les ingerències que el sistema financer està tenint sobre els mecanismes de decisió democràtica i la necessitat de posar-hi fre i enfortir, per tant, els valors de què s'ha dotat la societat per decidir el seu present i futur.
 
En aquest sentit, el CNJC considera necessari establir mecanismes per evitar l'evasió fiscal de grans fortunes i una legislació internacional que impossibiliti l'existència de paradisos fiscals, així com l'establiment de la taxa per a les transaccions financeres internacionals. Així mateix, es fa una crida a establir mecanismes que obliguin el sistema bancari a repercutir en la societat les injeccions públiques de liquiditat, establint un codi ètic d'obligat compliment  per al sector bancari i, si és necessari, passant a ser de titularitat pública les entitats financeres rescatades.
 
D'altra banda, en el marc de la resolució marc de l'assemblea, sota el lema “Construïm ciutadania”, el CNJC advoca per l'abolició de la monarquia com una mesura per millorar la qualitat democràtica de la societat a l'Estat espanyol i al mateix temps contribuir a minimitzar l'impacte de la crisi, situació que no pot tolerar el manteniment dels privilegis que rep la família reial espanyola.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.