Actualitat

07/05/2012

El CNJC demana que es restitueixi el Consell de la Joventut de les Illes Balears

El president del CNJC i la presidenta de la Fundació Triangle Jove han fet costat a aquest cap de setmana a l’associacionisme juvenil de les Illes.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) s’afegeix a les múltiples mostres de suport al Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i de rebuig a la mesura anunciada per l’executiu de José Ramón Bauzá de suprimir aquest ens creat per llei pel Parlament balears el 1986. Una mesura que, a banda de deixar el jovent de les Illes sense un espai fonamental de participació i interlocució amb l’Administració, amenaça greument el manteniment del Triangle Jove, l’espai de col·laboració dels consells de joventut de Catalunya, Illes Balears i País Valencià des del 1999.
 
Dissabte passat, 5 de maig, els membres de les entitats juvenils del CJIB es van reunir, amb caràcter extraordinari, per tal d’analitzar la situació en què queda el Consell després de l’anunci de supressió fet públic pel govern autonòmic el 30 d’abril dins del paquet de mesures extraordinàries.
 
El president del CNJC, Sergi Contreras, i la presidenta de la Fundació Triangle Jove, Laura Ribalaiga, han volgut fer costat a l’associacionisme balear i han estat presents a l’assemblea. També hi han assistit representants del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV), així com el president del Consejo de la Juventud de España (CJE) i s’ha comptat amb el suport del president del Fòrum Europeu de la Joventut.
 
A l’assemblea s’ha posat de manifest que la supressió del CJIB respon a raons polítiques, ideològiques i d’oportunitat, i s’hi ha decidit exigir a l’executiu una rectificació immediata, així com el dret a ser rebuts pel Conseller d’Educació, Rafael Bosch, i la Directora General de Cultura i Joventut, Isabel Cerdá, que des de fa 3 mesos que no han atès les contínues peticions de la Comissió Permanent del CJIB.
 
A banda d’exigir una rectificació, l’assemblea d’entitats juvenils ha acordat no acceptar ni participar a cap espai d’interlocució amb l’executiu que no sigui el CJIB, és a dir, democràtic, amb veu pròpia i sense interferències de l’Administració.

Subscriu-te!