Actualitat

13/06/2015

El CNJC demanem una Llei electoral catalana

Ho hem fet a través d’una resolució aprovada aquest matí al Comitè Executiu.El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), la plataforma que apleguem més de 90 entitats juvenils d’àmbit nacional i consells locals de joventut, hem aprovat avui una resolució per demanar una llei electoral catalana (llegir aquí). Ho hem fet en el transcurs del seu Comitè Executiu que ha tingut lloc aquest matí a la nostra seu de Barcelona.

Durant l’assemblea també s’ha aprovat una resolució que celebra la davallada de l'extrema dreta i el racisme als ajuntaments (llegir aquí), i una altra que pretén fer visible la salut mental del jovent i que els espais associatius siguin saludables (llegir aquí).

Concretament la resolució sobre la llei electoral catalana, demana que els i les representants polítiques catalanes s’asseguin a dialogar i a tancar una Llei Electoral per Catalunya abans que s’acabi l’actual legislatura. També reclama que aquesta llei electoral contingui les propostes al voltant de la participació electoral i de representació i proximitat ja incloses en la resolució del CNJC “Per una llei electoral catalana i de transparència” (llegir aquí). Finalment, la resolució demana que s’incloguin en aquesta llei qüestions com el vot als 16 anys, l'equilibri entre proporcionalitat i territorialitat, la simplificació de tràmits administratius, el vot de les persones migrades, un sistema d'elecció més proper i la limitació de mandats, entre altres.

Pel que fa a la resolució en què el Consell celebrem la davallada de regidories feixistes, el jovent organitzat també expressem la nostra felicitació a Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) i a totes les entitats que han treballat en aquest sentit, i reafirmem el nostre compromís amb UCFR i altres espais unitaris en la lluita contra el racisme i la xenofòbia.

El Comitè Executiu és l’espai de debat i presa de decisions entre Assemblees Generals Ordinàries, en el qual participen els i les màximes responsables de les entitats. Aquest matí hi ha participat una vintena d’entitats. 
 

Subscriu-te!