16/10/2015

El CNJC en suport al dret d'asil per Hassana Aalia

El CNJC ens refermem en el nostre posicionament, denunciem els límits de l’actual política d’asil del Ministeri de l’Interior i exigim que s’implementin les mesures possibles per a que Hassana, i tots aquells activistes sahrauís eventualment perseguits per motivacions polítiques, obtinguin el dret d’asil a l’Estat espanyol.Al passat Comitè Executiu de febrer de 2015, des del CNJC ens fèiem ressò de les detencions motivades per raons polítiques a activistes sahrauís, i en particular, del cas de Hassana Aalia, jove jutjat per rebel·lió pel Tribunal Militar de Rabat el 2013 a causa de la seva participació als actes de protesta del campament de Gdeim Izik al 2010 (llegir resolució).

Malgrat les seves demandes per aconseguir el dret a asil, el Ministeri de l’Interior li ha denegat la protecció internacional, i el passat 7 d’octubre les autoritat espanyoles van procedir a detenir a Hassana per estança il·legal al país. Malgrat això, unes hores més tard el jove va ser posat en llibertat, i va rebre una ordre d’expulsió a ser efectuada en 15 dies.

Ara per ara, Hassana ha interposat un recurs front la resolució del Ministeri, i la seva expulsió es troba temporalment suspesa, a l’espera d’una decisió per part de l’Audiència Nacional. Recordem que la seva vida pot córrer perill si el govern estatal no li concedeix l’estatus d’asil i l’obliga a tornar a territoris ocupats, on seria condemnat a cadena perpètua.

En aquest context, des del CNJC ens refermem en el nostre posicionament, denunciem els límits de l’actual política d’asil del Ministeri de l’Interior i exigim que s’implementin les mesures possibles per a que Hassana, i tots aquells activistes sahrauís eventualment perseguits per motivacions polítiques, obtinguin el dret d’asil a l’Estat espanyol.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.