19/12/2012

El CNJC ens hem reunit amb el Síndic de Greuges

Hem parlat de la realitat juvenil i la vulneració de drets, també hem demanat que obrin una línia de treball sobre joventut.

El CNJC, acompanyat pel CJB, hem mantingut una reunió amb el Síndic de Greuges i els hem entregat un document sobre la realitat juvenil i la vulneració de drets. En la reunió, que ha tingut lloc el 19 de desembre, també els hem traslladat una sèrie de demandes per tal que obrin una línia de treball sobre joventut.

En el document que el CNJC hem entregat a l’adjunta per la Infància i l'Adolescència, Maria Jesús Larios, destacàvem: “Els i les joves en els darrers anys hem vist incrementar de manera exponencial la nostra taxa d’atur i hem viscut en primera persona les polítiques d’ajustos i austeritat, amb un deteriorament i encariment de les condicions d’estudi i d’altres serveis públics i socials”.   
 

També hem instat al Síndic a què obri una línia de treball sobre les persones joves, i concretament sobre les polítiques de joventut, ja que ”els canvis que estem patint els joves s’han convertit en realitats estructurals i, cada vegada més, les desigualtats s’accentuen. Ens inquieta que les situacions de vulnerabilitat i exclusió social encara s’incrementin més entre el col·lectiu jove i que les situacions d’atur i precarietat del món laboral, així com les condicions d’accés a un habitatge, s’estiguin convertint en característics de tota una generació”.
 

Finalment, el CNJC hem sol·licitat al Síndic de Greuges les següents qüestions:

a) Que el Síndic actuï i intervingui en els camps descrits, vetllant per la situació juvenil i traslladant a les administracions competents les indicacions i recomanacions corresponents per tal de garantir els drets de les persones joves i evitar-ne la discriminació i exclusió social.

b) Que el Síndic incorpori l'atenció sobre la realitat juvenil en la seva actuació i en les seves anàlisis sobre la situació del nostre entorn social, ampliant les perspectives de la matèria actual referida a Infància i adolescència, o establint una nova línia de treball centrada de forma específica en la joventut i les seves necessitats i problemàtiques.

c) Que el Síndic s'avingui a mantenir un contacte més regular amb el CNJC, per tal de fer seguiment conjunt de totes aquestes qüestions.

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.