26/11/2018

El CNJC ens sumem a la vaga d'estudiants

L’educació és el pilar fonamental de la nostra societat, és l’eina essencial de tot sistema enfocat a la transformació social. Només a través de l’educació s’enforteixen la tolerància, la democràcia, el pensament crític i una llarga llista de valors. És per això que el CNJC defensem un sistema educatiu públic, equitatiu i de qualitat. 

Durant els darrers anys el sistema educatiu ha patit un increment de les retallades i un augment de taxes, impulsades tant pels governs de l’Estat com de la Generalitat de Catalunya. Aquestes mesures posen en perill l’accés a la universitat i l’educació de qualitat. Per aquest motiu el CNJC ens sumem a la convocatòria de vaga d’aquests 28 i 29 de novembre, amb una sèrie de reivindicacions:

  • Exigim la rebaixa del 30% de les taxes universitàries, aprovada pel Parlament de Catalunya en reiterades ocasions. És el primer pas cap a la gratuïtat de la universitat.
  • Demanem la reducció del preu de màster per tal d’equiparar-lo al preu del grau universitari.
  • Reivindiquem un sistema de beques salari que promogui la igualtat d’oportunitats en l’accés a la universitat! També volem el mateix tractament per a les famílies monoparentals que per a les famílies nombroses!
  • Acabem amb la precarietat també entre el personal acadèmic i la resta de treballadores! Revertim les condicions del professorat associat.
  • Instem al Govern de Cataunya a reduir la matrícula de tutoria del doctorat, acabant, per tant, amb les situacions de persones que paguen per treballar a la universitat!
  • Reclamem unes condicions de pràctiques dignes!

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.