10/04/2013

El CNJC es mostra satisfet per la celebració d’un debat sobre la situació de la joventut al Parlament

Sis grups parlamentaris ho han sol·licitat arran de la resolució aprovada a l'assemblea general ordinària del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) vol mostrar la seva satisfacció davant l’aprovació ahir de la celebració d’un debat monogràfic sobre la situació dels joves al Parlament, tal com havia demanat en la resolució aprovada en la darrera assemblea general. “És una oportunitat perquè es visualitzi la problemàtica de les persones joves, molt afectades per la crisi”, ha dit el president del CNJC, Sergi Contreras i ha afegit: “Gràcies a la celebració del debat es podran posar sobre la taula les propostes dels grups parlamentaris i del moviment associatiu en matèria de joventut”.

CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, C's i la CUP han demanat aquest debat tenint en compte la resolució aprovada per unanimitat a l'assemblea general ordinària del CNJC el passat 2 de març de 2013, en què s'instava el Parlament a celebrar un ple monogràfic sobre joventut en el context de crisi econòmica. “Ens alegra que la sol·licitud hagi estat tan àmplia”, ha comentat Contreras. En aquesta resolució el CNJC expressava la necessitat d’abordar la situació de precarietat juvenil com a “emergència nacional” i d’abocar tots els esforços pressupostaris i institucionals per revertir aquesta situació. En aquest sentit, el document recolzava la necessitat de convocar un Ple extraordinari del Parlament de Catalunya sobre la situació de la joventut per tal d’aprovar mesures específiques destinades a aquest col·lectiu. La resolució, concretava que “en especial, és necessari, que fruit del diàleg amb la xarxa associativa juvenil i els referents socials, s’aprovi un pla de xoc contra l’atur juvenil, que ha de preveure una partida pressupostària suficient que en garanteixi el seu desenvolupament. Haurà de contenir indicadors i eines que permetin avaluar el seu compliment”. Aquí podeu llegir la resolució del CNJC completa.

A partir d'ara, correspon a la Junta de Portaveus acordar-ne el dia de celebració dins l'actual període de sessions, que acaba el 31 de juliol. Aquest serà el primer debat monogràfic d'aquesta legislatura i el Govern debatrà amb tots els grups parlamentaris els efectes de la crisi en els joves i també les polítiques específiques per fer-hi front.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.