Actualitat

02/07/2015

El CNJC hem participat en unes jornades temàtiques coordinades per l’European Youth Forum (YFJ) en torn la creació de treball de qualitat

En el marc de les jornades es va celebrar la primera reunió presencial a Brussel·les de la xarxa per la creació d'ocupació juvenil (Job Creation Network).En el marc de les jornades es va celebrar la primera reunió presencial a Brussel·les de la xarxa per la creació d'ocupació juvenil (Job Creation Network), formada per entitats membre del YFJ que, com el CNJC, treballen per garantir un treball de qualitat i fer efectius els drets laborals de les persones joves. En aquesta primera trobada es van discutir les prioritats de treball de la xarxa pel proper any, en base a les ja recollides a la Resolució per una Ocupació de Qualitat, adoptada al darrer COMEM d’abril per les entitats membre.

Aquesta trobada va venir seguida de la conferència organitzada conjuntament pel YFJ i la European Trade Union Confederation (ETUC), “Quality jobs creation for young people: what, how and when?”, que va reunir membres d’entitats juvenils i sindicats joves, eurodiputats/des i representants de la Comissió Europea.

Entre d’altres, es va subratllar el rol que pot jugar el Pla d’Inversió per Europa (l’anomenat “Pla Juncker”) per estimular l’ocupació juvenil, en tant que es preveu una inversió de 315 bilions d’euros en els propers 3 anys als països de la UE. Segons la Organització Internacional del Treball (OIT), si aquesta inversió s’efectua de manera acurada, pot portar a la creació de fins 2,1 milions de nous llocs de treball al 2018. És per això que s’ha demanat que el pla prioritzi aquells sectors de l’economia que puguin redundar en treballs de qualitat per la gent jove, tot evitant la proliferació de figures de treball precàries.

Igualment, s’hi va discutir el paper que sectors emergents com ara l’economia verda o les TIC poden jugar en la creació d’ocupació juvenil i quines mesures adoptar per promoure l’emprenedoria juvenil de manera estable. En darrer lloc, es va destacar la necessitat de garantir plenament als i les joves els seus drets socials, tant als seus països d’origen com si migren a la recerca d’un treball a l’estranger,  i així aconseguir mercats laborals plenament inclusius i no discriminatoris a llarg termini. 

 

Subscriu-te!