16/07/2014

El CNJC i les joventuts de CCOO i UGT denuncien la manca de desplegament dels acords del Ple de joventut

Les entitats consideren que l'aplicació de la garantia juvenil per part de l'Estat suposa un retrocés.El Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC), juntament amb Acció Jove-CCOO de Catalunya i Avalot-Joves de la UGT, han lamentat que s'hagin aplicat "poques" de les més de 300 mesures acordades ara fa un any en el Ple monogràfic que el Parlament va dedicar a la joventut.

La presidenta del CNJC, Núria Ramon, ha explicat en declaracions als mitjans que les mesures aplicades ja s'estaven duent a terme abans de la celebració del ple, i que també era difícil jutjar l'efectivitat d'algunes mesures per "falta d'indicadors".

Així i tot, ha explicat que el Govern està arribant a acords amb entitats financeres per adquirir pisos amb fins socials, i ha reclamat que una part d'aquests sigui destinada a ajudar a l'emancipació dels joves.

També ha assenyalat que a partir del ple de l'any anterior no ha pujat el preu de les taxes universitàries i s'ha ampliat l'accés a la beca equitat, tot i que ha destacat que es venia d'un increment "molt fort en el curs 2012-13".

Les organitzacions també s'han mostrat contràries a l'aplicació que l'estat espanyol ha fet de la Garantia Juvenil, un dels principals temes del Ple. En aquest sentit, han considerat l'acció del govern espanyol com "un retrocés" i han denunciat que només s'utilitzi aquest fons per bonificar les empreses. 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.