11/05/2015

El CNJC iniciem la campanya 2.0 "La LGBT​+fòbia perjudica greument la salut"

Les entitats del CNJC han decidit impulsar una Campanya 2.0 sobre LGBT+fòbia i salut de les persones joves per commemorar el Dia Internacional contra l'homofòbia, bifòbia, lesbofòbia i transfòbia.Sabies que moltes persones joves pateixen assetjament homofòbic, lesbofòbic, bifòbic i transfòbic en l’àmbit laboral i educatiu? Que les seves llibertats i els seus drets són vulnerats per la seva orientació sexual o identitat de gènere? Que la LGBT+fò​bia produeix efectes negatius en el benestar de les persones joves?
 
La inseguretat a l’escola o a la feina, el malestar emocional, els trastorns alimentaris, la depressió i el suïcidi, són problemes comuns que afecten i preocupen les persones LGBTQI+. I és que la LGBT+fòbia avança si no se la combat.
 
Per aquest motiu, les entitats juvenils,​ arran del treball en xarxa i de participació en el marc de la Comissió de Gènere i a la recent 10a Àgora Jove de Salut, han decidit impulsar una Campanya 2.0 sobre LGBT+fòbia i salut de les persones joves per commemorar el Dia Internacional contra l'homofòbia, bifòbia, lesbofòbia i transfòbia.

La Campanya se​ suma a la temàtica global entorn de la salut de la joventut LGBTQI+ i té l’objectiu de sensibilitzar i fer visible els greuges que suposa la LGBT+fòbia en el benestar general de les persones i molt particularment en la joventut LGBTQI+, considerant el benestar com un concepte d’ampli rang que inclou tant la dimensió física-material com la psicològica i emocional.
​ ​
​També pretén posar ​en relleu el treball que es fa de les entitats juvenils en matèria de prevenció, detecció i denúncia per combatre-la en els diferents contextos on apareix; educatiu, laboral, social, associatiu, etc.

​La Campanya arrencarà el dilluns dia 11 de maig i finalitzarà el 17 de maig. Durant aquests dies es compartiran tot tipus de recursos (articles, imatges, dades, resolucions, vídeos, projectes, etc.) i es generarà debat a través de les xarxes socials sobre LGBT+fòbia i salut. El lema “La LGBT+fòbia perjudica greument la salut” i el hashtag #StopLGBTfòbia, emprat habitualment en les campanyes en defensa dels drets de les persones LGBTQI+, guiaran les publicacions.
 
ACTIVITATS DE LES ENTITATS JUVENILS EN EL MARC DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGBT+fòbia:
 
- Del Divendres 15 al diumenge 17 de maig. El Consell de Joventut de Catalunya (CJB) organitza  un any més la Setmana per la Diversitat Sexual i de Gènere, amb la col·laboració de diverses entitats juvenils i/o LGBTI. Enguany els diversos actes es vertebren al voltant de la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia com a temàtica, amb l’objectiu de reivindicar-ne el seu desplegament i donar a conèixer com el seu contingut pot incidir en el dia a dia de la ciutadania.
     
- Dissabte 16 de maig, Associació LIKA  membre del Consell Local de Joventut de Lleida    
     
- Diumenge 17 de maig, 9-14h. Lloc: Club de Futbol Barceloneta. Torneig de futbol 7 contra la LGTBfòbia. Organitza: Avalot, UGT i Panteres Grogues. 

- Diumenge 17 de maig a partir de les 23.30h. Festa Reivindicativa: La LgbtfòbiaMata. Organitza: Consell de Joventut de Sabadell (Carrer Emprius, nº 7) 

Dimecres 20 de maig de 18 a 21h: Trenca amb l’estigma! Taller sobre VIH-Sida i altres ITS, dinamitzat per l’Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut. Participació gratuïta. PLACES LIMITADES. A: Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. C. Casanova, 143. L5 Hospital Clínic. 
 
ALTRES ACTIVITATS:
 
- Dissabte 16 de maig, Islam Queer: Processos d'intersecció entre la fe musulmana i les orientacions sexuals i identitats de gènere no normatives. Organitza: Associació Acathi.https://www.facebook.com/events/686541864805622/
 
- Diumenge 17 de maig, 11-15h. Lloc: Plaça de Vicenç Martorell. «No volem paper mullat, desplegament de la llei contra la LGBTI-fòbia JA!». Carpa d’entitats (11-15h) i concentració (13h). Organitza: Plataforma LGTBIcat. 
 
Dijous 21 de maig, 19:15h. Lloc: seu de la Fundació Privada Enllaç. Debat polític LGBTI, amb representants de diferents partits polítics que es presenten a les properes eleccions municipals. Organitza: Encara en Acció. 

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.