10/11/2010

El CNJC insta les entitats juvenils a pressionar els governs sobre el Sàhara Occidental

Per tal que les administracions intervinguin de manera compromesa per la resolució del conflicte.
El Consell Nacional de Joventut de Catalunya (CNJC) condemna els fets que estan succeint als territoris del Sàhara Occidental ocupats pel Marroc, expressa la seva repulsa vers la violència d’aquests, i exigeix  i demana a les entitats juvenils que donin suport als actes de protesta.

Davant dels fets succeïts des del 8 de novembre als territoris ocupats del Sàhara Occidental, el CNJC:

  • Condemna els brutals fets succeïts, una mostra més de la vulneració dels drets humans que pateix el poble sahrauí per part del Marroc.
  • Expressa la seva repulsa vers la violència exercida.
  • Denuncia el bloqueig informatiu que el Marroc segueix imposant, sense permetre l’accés dels mitjans de comunicació a les zones afectades.
  • Exigeix al govern català, al govern espanyol i a la comunitat internacional que intervinguin de manera compromesa per tal de garantir la seguretat del poble sahrauí.
  • Demana que es realitzi el referèndum d’autodeterminació, amb el suport de Nacions Unides, que el poble sahrauí espera des del 1991.
  • Dóna suport a les protestes sahrauís i fa una crida a totes les entitats juvenils per tal que també se sumin als actes de protesta i facin pressió sobre els governs per a que treballin per la resolució del conflicte.

Finalment, com a coneixedor de la causa sahrauí, el CNJC es compromet a seguir lluitant, com ha fet fins ara i des del 1995, per la justícia i la llibertat d’aquest poble que ja fa massa temps que viu la terrible opressió del Marroc i el complet oblit i abandonament de la comunitat internacional.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.