13/04/2012

El CNJC, per la defensa dels drets i llibertats civils

El Consell s'ha adherit al manifest impulsat per la FAVB.

El CNJC s'ha adherit al manifest en defensa dels drets i llibertats civils impulsat per la FAVB (llegiu-lo). El text rebutja les declaracions que el passat dimarts 4 d’abril, va fer el conseller d’Interior del govern català Felip Puig. Segons el manifest aquestes declaracions "marquen un perillós punt d’inflexió en el règim de drets i garanties jurídiques i obren una deriva vers l’autoritarisme".

 

Així, la FAVB, juntament amb els col·lectius i entitats adherits (consulteu el llistat), creu que Puig promou la restricció del dret de reunió, l’enduriment del codi penal, el foment de la delació ciutadana i l’empresonament i detenció preventiva. La FAVB també rebutja les mesures proposades pel Govern central d’estendre la legislació antiterrorista als actes de vandalisme urbà.

"Considerem que aquestes mesures no només seran ineficaces per atallar les situacions de violència que es donen a la nostra ciutat, sinó que la seva implementació suposarà un atemptat directe als drets i llibertats civils tan costosament guanyats després de 40 anys de dictadura. Seguretat i llibertat no són dues realitats contraposades, sinó les dos cares d’una mateixa moneda", assegura el comunicat de la FAVB.

Consulteu el manifest i la llista d'adhesions.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.