Actualitat

29/10/2014

El CNJC, a la quarta reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

En la nostra intervenció la presidenta del CNJC, Núria Ramon va dir que cal que el 9N sigui un èxit i va reclamar les millors condicions per realitzar-lo.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), com a grup promotor del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, vam tornar a participar en la reunió del PNDD que es va celebrar el passat divendres 24 d'octubre 2014 al Parlament de Catalunya (Podeu llegir la declaració del PNDD).

En la intervenció, la presidenta del CNJC, Núria Ramon va assegurar que cal que el 9N sigui un èxit i va reclamar les millors condicions per realitzar-lo, bona informació, claredat als ciutadans de 16 i 17 anys, i presència d’observadors internacionals.

El CNJC, la plataforma que aplega les principals entitats juvenils del país, hem deixat clar en repetides ocasions el nostre compromís amb el dret a decidir com a forma d'expressió democràtica i de participació.

Des del CNJC considerem obvi que han variat les condicions previstes pel 9N. Per aquest motiu la setmana passada, vam emetre un comunicat per matisar la nostra postura. En el comunicat expressem que malgrat les limitacions que afecten el 9N i que naturalment no ens satisfan, defensem la necessitat que la jornada sigui un èxit de mobilització i participació. Així ho vam acordar al grup de treball celebrat aquell mateix dimecres i en aquest sentit continuarem treballant.

En el mateix comunicat també insistim novament en el fet que es plantegi una consulta seriosa, en la que la població pugui ser degudament informada, amb garanties democràtiques i que compti amb la societat civil, comptant amb observadors internacionals i treballant sempre des de la unitat política.

Des del CNJC continuarem demanant l'extensió de consultes o referèndums a qüestions transcendentals més enllà del futur polític de Catalunya i que el vot als 16 anys també es faci extensiu a la resta de convocatòries.

Així doncs, continuarem treballant per afavorir la participació i la mobilització de les persones joves i en especial els i les joves de 16 i 17 anys que podran votar per primera vegada. També treballarem per la dinamització de la pàgina web que vam habilitar especialment per aquesta campanya, hitenimdret.cat, per tal d'afavorir el debat en el marc de les entitats juvenils i que aquestes puguin expressar posicions, matisos, etc. durant aquests darrers dies previs al 9N.

Subscriu-te!