13/06/2014

El CNJC, a la Universitat Mediterrània de Joventut i Ciutadania Global

El CNJC ha participat com organització sòcia en la segona edició de la Universitat Mediterrània de Joventut i Ciutadania Global, celebrada a Hammamet (Tunísia) la setmana del 2 al 9 de juny de 2014.
 El CNJC ha participat com a entitat corganitzadora, juntament amb l’European Youth Forum (YFJ), el Centre Nord Sud del Consell d’Europa (NSC), el Youth Department del Consell d’Europa (YD CoE), el partenariat en matèria de joventut entre el Consell d’Europa i la Unió Europea (UE-CoE YP), el Forum Nacional de Joventut d’Itàlia (FNG) i l’Observatori Nacional de la Joventut de Tunísia (NYOT).
 
La temàtica transversal d’enguany ha estat les oportunitats de les persones joves (“Youth Opportunities”), tema en torn el qual els diferents socis han promogut les activitats. Entre aquestes, han destacat un curs de capacitació en participació estructurada a processos democràtics, així com un grup de discussió en Educació Global organitzats pel NSC; la trobada ‘Democracy Needs Youth’ liderada pel NYOT; l’organització d’un seminari en indicadors en diàleg intercultural en el marc de l’Educació No Formal pel UE-CoE YP, i, finalment, l’anàlisi de la participació juvenil democràtica a Algèria i Tunísia a càrrec del YD del CoE. També s’ha fet, en paral·lel, trobades de stakeholders en el marc de la cooperació juvenil euroàrab i euromediterrània.
 
El CNJC ha participat activament en la creació del programa conjunt i ha facilitat recursos humans, comptant amb la presència d’un formador de la Borsa del CNJC, i de dues membres del secretariat, una participant en el curs de capacitació del NSC i l’altra assistint a les diverses reunions de stakeholders. Les principals conclusions de les sessions es publicaran i difondran pròximament pel CNJC, a l’espera de la seva comunicació entre els socis de la Universitat. Al seu torn, aquestes conclusions seran incloses en l’esborrany de la resolució final a la University on Youth Development a Mollina, que se celebrarà a finals de setembre. De la mateixa manera, els temes treballats a la Universitat Mediterrània retroalimenten els continguts del curs de formació euromediterrani celebrat anualment pel CNJC. 

NSC: http://www.coe.int/t/dg4/nscentre/default_en.asp
Universitat de Mollina: www.uyd.me
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.