20/03/2015

El CNJC participa en una nova jornada de treball del grup d’ocupació juvenil del Consell de Relacions Laborals

La trobada ha servit, entre d’altres, per valorar la feina realitzada durant el curs 2014, en què el grup de treball es va reunir en tres ocasions per tal de fer seguiment de les polítiques portades a terme per la Generalitat en l’àmbit d’ocupació juvenil, i en particular, el desplegament de la Garantia Juvenil a Catalunya.La trobada ha servit, entre d’altres, per valorar la feina realitzada durant el curs 2014, en què el grup de treball es va reunir en tres ocasions per tal de fer seguiment de les polítiques portades a terme per la Generalitat en l’àmbit d’ocupació juvenil, i en particular, el desplegament de la Garantia Juvenil a Catalunya.

El CNJC ha aprofitat per traslladar-hi els darrers posicionaments i accions treballats durant el curs 2014-15 en matèria d’ocupació juvenil. D’una banda, s’ha explicat la proposta de resolució sobre un Marc Català de Qualitat de les Pràctiques impulsada al Parlament de Catalunya, que ja ha estat entrada a registre pels grups parlamentaris d’ERC, PSC, ICV-EUiA i Mixt (CUP) i que serà debatuda en el marc de la Comissió Parlamentària de Polítiques de Joventut.

En particular, la resolució insta al Consell de Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació, a treballar, en els propers mesos, per l’establiment d’un Marc Català de Qualitat de les Pràctiques vinculant amb els actors rellevants. En aquest sentit, els i les representants presents al grup s’han mostrat favorables a la proposta feta pel CNJC.

De la mateixa manera, s’ha fet esment a la compareixença del CNJC i posterior incidència en el projecte de llei d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). En particular, hem reivindicat un cop més la presència del CNJC en el Consell de Direcció del SOC en tant que espai decisori on es configuren les polítiques d’ocupació del país, i en concret, el disseny de la Garantia Juvenil, en tant que el grup de treball és un espai de seguiment i no de tipus executiu.  

En tercer lloc, hem reivindicat que el document de bases que delinea la Garantia Juvenil pel període 2014-2020 inclogui de manera efectiva les reivindicacions que el CNJC va fer i que, tot i acceptades, no han estat incloses en el redactat final. 

Respecte al desplegament dels programes de la Garantia Juvenil per l'any 2015, DGJ i el SOC s'han compromès a establir un espai de treball conjunt on poguem fer arribar les reivindicacions del CNJC.

* El grup de treball en ocupació juvenil del Consell de Relacions Laborals de Catalunya és l’espai que substituí l’Acord de Mesures per a l’Ocupació Juvenil a Catalunya (AMOJC), acabada la seva vigència al 2012. Aquest grup de treball aplega organitzacions sindicals i empresarials, representants de l’Administració de la Generalitat en matèria de relacions laborals i el CNJC com a representant del Moviment Associatiu Juvenil. Aquest és convocat periòdicament per efectuar el seguiment i discussió de polítiques d’ocupació que afecten al jovent català. 

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.