Actualitat

17/09/2014

El CNJC presenta la campanya #hitenimdret

L'objectiu és fer pressió perquè se celebri la consulta del 9N.El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), organisme que aplega més de 90 entitats juvenils i associatives i principal interlocutor amb l’administració en matèria de polítiques de joventut, ha iniciat avui la campanya #hitenimdret que vol fer pressió perquè se celebri la consulta del 9N. La campanya també pretén fomentar el vot jove i reclamar que els i les joves de 16 anys puguin votar a la consulta.

Ho ha fet en una roda de premsa davant del Parlament en la qual hi ha assistit diverses¬†organitzacions pol√≠tiques i juvenils. La roda de premsa ha comptat amb la intervenci√≥ de la presidenta del CNJC, N√ļria Ramon que ha explicat que la campanya vol exigir al govern de la Generalitat faci tot el possible perqu√® la ciutadania sigui consultada el 9N. En relaci√≥ al vot als 16 anys, la presidenta ha destacat la satisfacci√≥ que en la consulta es contempli el vot a aquesta edat, ja que √©s una reivindicaci√≥ hist√≤rica del CNJC, i ha afegit: "Nosaltres hem de ser la nostra pr√≤pia veu i el nostre propi vot". La campanya, entre d‚Äôaltres, consisteix en un v√≠deo i una p√†gina web on es poden trobar els diferents materials de la campanya.‚Äč
 

Així doncs, el CNJC dóna suport a la celebració de la consulta del 9N i exigeix que el Govern de la Generalitat faci tot el que estigui a les seves mans perquè el 9 de novembre es pregunti a la població catalana sobre el futur polític del país. El CNJC entén que el vot cada 4 anys és insuficient per sentir-se partícips de les decisions que prenen els i les representants, així com per afavorir el rendiment de comptes.

A més, el CNJC també considera important que en aquesta consulta puguin votar les persones majors de 16 anys i que aquest fet es faci extensiu a la resta de conteses electorals. La rebaixa de l'edat de vot als 16 anys és un mecanisme per a millorar la participació de les persones joves en els comicis i consultes, millorar l’educació en hàbits democràtics i cívics, així com també contribuir a situar les problemàtiques juvenils a l'agenda política.

El CNJC tamb√©¬†demana que¬†les persones migrades tinguin garantits els mateixos drets de vot, independentment de la seva condici√≥ de comunit√†ries o extracomunit√†ries, i demanem un millor encaix d‚Äôaquesta q√ľesti√≥ en un futur.

Subscriu-te!