17/09/2014

El CNJC presenta la campanya #hitenimdret

L'objectiu és fer pressió perquè se celebri la consulta del 9N.El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), organisme que aplega més de 90 entitats juvenils i associatives i principal interlocutor amb l’administració en matèria de polítiques de joventut, ha iniciat avui la campanya #hitenimdret que vol fer pressió perquè se celebri la consulta del 9N. La campanya també pretén fomentar el vot jove i reclamar que els i les joves de 16 anys puguin votar a la consulta.

Ho ha fet en una roda de premsa davant del Parlament en la qual hi ha assistit diverses organitzacions polítiques i juvenils. La roda de premsa ha comptat amb la intervenció de la presidenta del CNJC, Núria Ramon que ha explicat que la campanya vol exigir al govern de la Generalitat faci tot el possible perquè la ciutadania sigui consultada el 9N. En relació al vot als 16 anys, la presidenta ha destacat la satisfacció que en la consulta es contempli el vot a aquesta edat, ja que és una reivindicació històrica del CNJC, i ha afegit: "Nosaltres hem de ser la nostra pròpia veu i el nostre propi vot". La campanya, entre d’altres, consisteix en un vídeo i una pàgina web on es poden trobar els diferents materials de la campanya.​
 

Així doncs, el CNJC dóna suport a la celebració de la consulta del 9N i exigeix que el Govern de la Generalitat faci tot el que estigui a les seves mans perquè el 9 de novembre es pregunti a la població catalana sobre el futur polític del país. El CNJC entén que el vot cada 4 anys és insuficient per sentir-se partícips de les decisions que prenen els i les representants, així com per afavorir el rendiment de comptes.

A més, el CNJC també considera important que en aquesta consulta puguin votar les persones majors de 16 anys i que aquest fet es faci extensiu a la resta de conteses electorals. La rebaixa de l'edat de vot als 16 anys és un mecanisme per a millorar la participació de les persones joves en els comicis i consultes, millorar l’educació en hàbits democràtics i cívics, així com també contribuir a situar les problemàtiques juvenils a l'agenda política.

El CNJC també demana que les persones migrades tinguin garantits els mateixos drets de vot, independentment de la seva condició de comunitàries o extracomunitàries, i demanem un millor encaix d’aquesta qüestió en un futur.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.