19/04/2017

El CNJC reclama al Parlament un pla d’ocupació juvenil transversal

El CNJC, juntament amb les entitats sindicals Acció Jove – Joves de CCOO i Avalot – Joves de la UGT de Catalunya, va reclamar ahir a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament la creació d’un pla d’ocupació transversal destinat a la millora de l’ocupabilitat de les persones joves.

En la jornada d’ahir, que va girar entorn el programa de Garantia Juvenil, es va posar de manifest la seva poca adaptació al territori i al jovent català. Davant aquesta situació, els secretaris del CNJC Pol Mena i Oriol Recasens van reclamar la necessitat de flexibilitzar el programa, així com la creació d’un model propi de la Garantia Juvenil, tenint en compte que les deficiències del programa deriven en molts casos del marc legal fixat pel govern central.

La proposta feta en seu parlamentària es basa en oferir als i les joves recorreguts més estables que els 6 mesos que dura la Garantia Juvenil. Tenint en compte les limitacions del programa, els representants del CNJC van demanar l’impuls de la contractació en sectors que generin valor afegit i van destacar la necessitat d'implicar tots els agents socials en el disseny del programa, que s'haurà de seguir impulsant, ja que no s'han complert els objectius que perseguia. No hi ha indicis que la Garantia Juvenil estigui millorant l'ocupabilitat real de les persones joves i les últimes dades disponibles mostren que un 80% de les accions impulsades se centren en l'orientació mentre que només un 1,05% correspon a accions de contractació. 

Podeu recuperar la compareixença aquí

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.