Actualitat

01/12/2011

El Consell de la Joventut de València, amb pressupost zero

L'Ajuntament encapçalat per Rita Barberà anul·la el conveni amb el CJV que tenia des de feia 30 anys.
El Consell de la Joventut de València (CJV) denuncia que l'Ajuntament de la ciutat proposa l'aprovació d'un pressupost en què elimina el conveni subscrit entre el consistori i el Consell que mantenia des de fa 30 anys.

Després que en el darrer any s'hagin eliminat també, per part d'altres administracions, la resta de subvencions destinades al foment de la participació juvenil, el CJV explica que aquesta última retallada sobre la que era la principal font de finançament de l'entitat, "mata definitivament el Consell i, per tant, el moviment associatiu juvenil de la ciutat de València".

I és que amb aquesta mesura l'Ajuntament popular incompleix el seu deure constitucional recollit a l'article 48 de fomentar amb les seves polítiques la participació juvenil, tasca de la qual s'ha estat encarregant el CJV des de fa 30 anys i que ara, sense avís previ ni cap explicació, la regidoria de Joventut de Beatriz Simón decideix abandonar.

És evident que sense recursos econòmics el Consell no podrà dur a terme tota la seva funció social, uns serveis que ni la regidoria ni cap altre organisme públic assumeixen. Així, després d'aquesta retallada, es deixa tots els joves de la ciutat sense serveis bàsics d'assessorament i sense el seu màxim òrgan de representació.

La direcció del CJV declara que no entèn aquesta decisió política, presa unilateralment, en què es prioritzen altres partides que no proporcionen un benefici directe als joves valencians. Per això, ha demanat una reunió urgent amb la regidora Beatriz Simón, que de moment s'ha negat a concedir per "falta de disponibilitat". Així, el CJV planteja un seguit de mobilitzacions, començant per una crida a totes les forces polítiques i socials "en contra d'aquesta política en què ja no s'aposta pel jovent". L'organització lamenta, a més, que sigui precisament en l'any del seu 30è aniversari quan es plantegi el seu tancament.

Amb tot, el concert d'aniversari previst per aquest dijous dia 1 ha agafat un to més reivindicatiu que mai.

Subscriu-te!