Actualitat

02/10/2014

El Fòrum Europeu de la Joventut dóna suport a la consulta del 9N

El Fòrum Europeu de la Joventut (The European Youth Forum) ha enviat una carta de suport a la campanya #hitenimdret, que impulsa el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i en la què es vol fer pressió perquè se celebri la consulta del 9N.
 El Fòrum Europeu de la Joventut (The European Youth Forum) ha enviat una carta de suport a la campanya #hitenimdret, que impulsa el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i en la què es vol fer pressió perquè se celebri la consulta del 9N.

Així en la carta el Fòrum Europeu de la Joventut diu que dóna suport “al procés de reflexió i debat dut a terme per les entitats juvenils catalanes en el marc del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i al seu posicionament de suport al dret de Catalunya a decidir el seu futur polític des del respecte i neutralitat envers les diferents opcions de resposta incloses en la consulta popular del 9 de novembre”.

A més, en la carta el Fòrum Europeu de la Joventut demana “als líders europeus que facilitin el diàleg entre les institucions catalanes, espanyoles i europees i garanteixin l’exercici del dret de la ciutadania de Catalunya a ser consultada en relació al seu futur polític, des de l'objectiu compartit d'enfortiment polític i democràtic d'Europa”.
 
El Fòrum Europeu de la Joventut és una plataforma que aglutina a 99 organitzacions juvenils europees i consells nacionals de joventut. Treballa per defensar els drets de les persones joves europees realitzant una interlocució directa amb la Comissió Europea i el Parlament Europeu. Aquesta és una de les primeres organitzacions internacionals que s’ha posicionat a favor del dret a decidir i de la consulta del 9N.
 
La campanya del CNJC també ha rebut el suport del Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV).
 
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC),organisme que aplega més de 90 entitats juvenils i associatives i principal interlocutor amb l’administració en matèria de polítiques de joventut, ha iniciat la campanya #hitenimdretper fer pressió perquè se celebri la consulta del 9N. La campanya també pretén fomentar el vot jove i celebra que els i les joves de 16 anys puguin votar a la consulta.

En aquest sentit, el CNJC exigeix que el Govern de la Generalitat faci tot el que estigui a les seves mans perquè el 9 de novembre es pregunti a la població catalana sobre el futur polític del país.

Carta de suport del Fòrum Europeu de la Joventut: /documents/suport-yfj.pdf
Web de la campanya: www.hitenimdret.cat
Vídeo de la campanya: https://www.youtube.com/watch?v=vdb6MHwYA5k
Notícia al diari ARA: L'associacionisme juvenil europeu dóna suport a la consulta del 9-N

 

 

Subscriu-te!