Actualitat

06/07/2016

El Govern aprova el nou decret d鈥檃ctivitats d鈥橢dulleure

La modificaci贸 de la normativa 茅s el resultat d鈥檜n llarg proc茅s de di脿leg, debat i consens entre les entitats educatives del CNJC, l鈥橝dministraci贸 i altres actors que integren el sector de l鈥檈ducaci贸 en el lleure
El Govern va aprovar ahir el nou decret que regular脿 les activitats d鈥檈ducaci贸 en el lleure en les quals participen menors de 18 anys. Aquest text actualitza l'anterior decret que datava de 2003, el simplifica i l鈥檃dapta a les noves necessitats i realitats socials que han sorgit els darrers anys. El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i les entitats educatives que en formen part hem treballat des dels inicis amb la Direcci贸 General de Joventut per tal de dur a terme la modificaci贸 de manera consensuada i garantir que la normativa s'adapt茅s a la realitat, din脿miques i ritmes naturals d鈥檃questes entitats.

El nou text inclou reivindicacions de l鈥檃ssociacionisme educatiu com la de fer extensiva l鈥檃plicaci贸 de la normativa a activitats esportives. Amb l鈥檈ntrada en vigor de la nova regulaci贸 els casals esportius, les estades o campus esportius i les rutes esportives hauran de complir els mateixos requisits que les activitats d鈥檈ducaci贸 en el lleure. Aquesta modificaci贸 permet superar un buit normatiu hist貌ric.

El decret entrar脿 en vigor a partir de l鈥1 de novembre. Inicialment estava prevista la seva implementaci贸 a partir del mes de juny de 2016, per貌 fruit de la petici贸 del CNJC i les entitats educatives que en formen part es va aconseguir una pr貌rroga per evitar que aquest canvi normatiu afect茅s en els trams decisius de preparaci贸 i panificaci贸 de les activitats d'estiu. Aquesta morat貌ria permetr脿 garantir que les federacions i entitats de base puguin disposar del temps i recursos necessaris per donar compliment de la nova normativa i aix铆 evitar incid猫ncies.

Consens entre Administraci贸 i associacionisme
Des del CNJC valorem positivament que la Direcci贸 General de Joventut hagi escoltat les necessitats de l'associacionisme educatiu en el proc茅s de modificaci贸 del decret 137/2003.

El di脿leg constant mantingut des de l鈥檌nici han perm猫s aconseguir, entre altres, la menci贸 l'associacionisme educatiu en el pre脿mbul del nou text com una part important del m贸n de l'educaci贸 en el lleure, la inclusi贸 de monitors i caps de suport en l鈥檃rticulat o l'aposta de la Generalitat de Catalunya perqu猫 les activitats fomentin la formaci贸 en els valors dels drets humans, la cohesi贸 social, la igualtat entre dones i homes i la no discriminaci贸 per qualsevol condici贸 i circumst脿ncia personal o social.

Foto: Esplais Catalans (Esplac)

Subscriu-te!