19/09/2014

El Parlament aprova la llei de consultes

El CNJC celebrem aquest fet ja que va en la línia de la campanya #hitenimdret que estem impulsant.El Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta tarda, en un ple extraordinari, la llei de consultes. La llei es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat i aleshores el president, Artur Mas, ja podrà convocar la consulta del 9N. El text s’ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP. S'hi han oposat el PP i Ciutadans. 
 
Des del CNJC veiem positiva aquesta aprovació ja que la llei representa el marc legal suficient per convocar la consulta. Precisament la campanya #hitenimdret pretén fer pressió perquè el govern de la Generalitat faci tot el possible per convocar el 9N.
 
El CNJC també considera important que en aquesta consulta puguin votar les persones majors de 16 anys i que aquest fet es faci extensiu a la resta de conteses electorals. La rebaixa de l'edat de vot als 16 anys és un mecanisme per a millorar la participació de les persones joves en els comicis i consultes, millorar l’educació en hàbits democràtics i cívics, així com també contribuir a situar les problemàtiques juvenils a l'agenda política.

La campanya #hitenimdret compta, entre d’altres, amb un web i un vídeo.
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.