22/03/2019

El Parlament reprèn la iniciativa de millorar el programa de Garantia Juvenil

L‘ocupació juvenil és una de les problemàtiques més preocupants del jovent avui dia, i la causa principal de la precarietat entre les persones joves. Una matèria pendent per a les institucions i tot un repte de futur per al conjunt de la societat.

El dimarts 19 de febrer aquesta preocupació es va reflectir a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya, on vam tenir l’oportunitat d’exposar i remarcar el nostre posicionament en relació als diferents temes i a les propostes de resolució que es van presentar.

En primer lloc, es van debatre i aprovar dues propostes de resolució sobre el programa de Garantia Juvenil. Des de fa anys, el CNJC treballem per incidir i avançar en la millora d’aquesta iniciativa per tal d’aconseguir un millor desplegament a Catalunya, que tingui més impacte i que representi una opció real d'inserció al mercat laboral. Les resolucions que es van aprovar donen continuïtat a la que ja es va aprovar la passada legislatura (2017) i que vam promoure des del Consell. Així doncs, la nova resolució reprèn els objectius de l‘anterior i apunta la direcció de la millora del sistema de Garantia Juvenil: aplicar mesures per poder recollir més i millors dades d'impacte i, al mateix temps, flexibilitzar els criteris que es marquen a nivell estatal per tal que des del SOC es pugui desplegar un programa adaptat al context concret de Catalunya. 

D’altra banda, també es va posar sobre la taula una proposta de resolució sobre Cultura. Des del CNJC vam subratllar la necessitat de centrar les polítiques de foment cultural no només en la vessant del consum, sinó també en la creació jove. També vam traslladar el posicionament i les propostes recollides durant el procés participatiu de la 4a Carta Catalana de la Joventut a la seu parlamentària. 

Podeu visualitzar aquí el vídeo de la sessió al Canal Parlament.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.