08/07/2011

El PNJCat inicia la tramitació per esdevenir norma legal

El Consell Rector del Pla Nacional de Joventut de Catalunya, del qual forma part el CNJC, eleva al Govern el full de ruta de les polítiques juvenils dels propers 10 anys.
El Consell Rector del Pla Nacional de Catalunya (PNJCat) 2010-2020, integrat per la Direcció General de Joventut, el moviment associatiu juvenil i les entitats municipalistes, eleva aquest divendres al Govern el que serà el full de ruta de les polítiques juvenils durant aquesta dècada perquè l’aprovi mitjançant un decret. El director general de Joventut, Toni Reig, que l’ha presentat en roda de premsa, junt amb els representants del Consell Rector del PNJCat, ha destacat que “es tracta d’un document àmpliament consensuat que unifica les polítiques de joventut que desplegarà no només la Generalitat sinó també el conjunt de les administracions locals”.
 
En el redactat del decret es destaca la necessitat d’establir un pla integral, transversal, interinstitucional i interdepartamental, que faciliti el projecte de vida dels i les joves, especialment en la situació econòmica de crisi que els afecta, però també com una acció continuada que tingui incidència en l’agenda de les administracions i institucions implicades. El PNJCat s’estructura en tres projectes que concretaran els objectius, les accions i les mesures a desenvolupar per la Generalitat, els ens locals i el moviment juvenil organitzat a través de plans d’actuació.
 
Aquest Pla vol fer front a 7 reptes estratègics que engloben els àmbits cabdals per a una persona jove: la trajectòria educativa, la carrera laboral, la transició domiciliària, assolir una vida saludable, el desenvolupament personal i la participació política, l’accés a la cultura i la integració social. El PNJCat 2010-2020 concreta aquests reptes en 25 fites a assolir l’any 2020 que s’expressen a través d’indicadors avaluables. Així, se’n podrà fer un seguiment anual i, a meitat de la seva vigència, el 2015, fer-ne l’avaluació i revisió estratègica.

Consulta el PNJCat aquí.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.