Actualitat

23/08/2011

El reconeixement internacional del CNJC

La FOCIR dedica el segon n煤mero de la col路lecci贸 "Casos d'internacionalitzaci贸" al proc茅s que va seguir el Consell.
La Federaci贸 d'Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) acaba de publicar el segon volum de la col路lecci贸 "Casos d'internacionalitzaci贸", dedicat al Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). El llibre copsa el proc茅s mitjan莽ant el qual el CNJC va entrar a formar part del F貌rum Europeu de la Joventut 鈥 YFJ -, la plataforma de coordinaci贸 de les organitzacions juvenils europees i dels consells nacionals de joventut de quasi tots els estats del continent europeu.

Nom茅s en el cas de B猫lgica i d鈥橢spanya hi ha reconegut al YFJ m茅s d鈥檜n consell per estat: el flamenc i el val贸 en el cas belga i l鈥檈spanyol i el catal脿 en el cas de l鈥檈stat espanyol. I 茅s el cas catal脿 el que les autores Marina Gall茅s, antiga responsable internacional del Consell, i Elena Jim茅nez, que va ser vicepresidenta del F貌rum Europeu de la Joventut, relaten en aquesta publicaci贸.

L鈥檈xist猫ncia d'organitzacions que actuen en l鈥檈sfera cultural, dels drets humans, sindical, de l鈥檃dvocacia, empresarial, esportiva, social o pol铆tica en el nostre pa铆s 茅s ben real, com tamb茅 ho 茅s que, com un fet absolutament normalitzat, moltes d鈥檃questes organitzacions participen i s贸n reconegudes pels seus organismes internacionals com a catalanes.
Aquesta pres猫ncia exterior ha esdevingut un factor fonamental per a l鈥檈stabliment de les relacions internacionals, per a la cooperaci贸, per a la creaci贸 de projectes transfronterers i, evidentment, per a la difusi贸 de la realitat i la identitat catalanes arreu. La Federaci贸 d鈥橭rganitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes ( FOCIR) com a centre d鈥檈studis, t茅 la responsabilitat de contribuir a difondre aquests processos de reconeixement internacional i crear un dip貌sit de mem貌ria hist貌rica de models de bones pr脿ctiques. En aquest sentit, la Federaci贸 va endegar l鈥檃ny passat la col路lecci贸 casos d鈥檌nternacionalitzaci贸 amb una primera publicaci贸 que exposava el proc茅s de l鈥檈scoltisme catal脿, un moviment educatiu pioner en la causa internacional.

Si esteu interessats en rebre exemplars poseu-vos en contacte amb la FOCIR mitjan莽ant el correu-e secretaria@focir.cat o el tel猫fon 93 269 05 40.

Descarregueu la versi贸 electr貌nica del llibre

Subscriu-te!