02/10/2017

En suport a l'aturada de país i contra la violència de l'Estat

El CNJC ens sumem a l’aturada de país convocada per demà dimarts 3 d’octubre com a mostra de rebuig i condemna a la violència i repressió exercida per l’Estat i els seus cossos policials. Ens hi sumem també en solidaritat amb les prop de 900 persones ferides l’1 d’octubre mentre defensaven pacíficament el seu dret a votar.

Fem doncs una crida al conjunt del jovent de Catalunya, conscients de la seva pluralitat i diversitat, a fer-se seva aquesta aturada com a mesura per defensar un marc democràtic on la política, el respecte i la no-violència tinguin el protagonisme!
 
Davant la violència de l’Estat, dimissions i depuració de responsabilitats
Des del CNJC condemnem fermament la repressió de l’Estat espanyol. Una repressió que ahir va assolir el seu punt màxim amb l‘actuació violenta dels cossos de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a diverses localitats de Catalunya. 

Condemnem tant els motius de les actuacions policials -entorpir la celebració del referèndum i impedir l’exercici dels nostres drets democràtics- com les formes d’aquestes. L’actuació violenta amb l’ús de porres, gasos lacrimògens i bales de goma, prohibides pel Parlament des del 2014, va ser completament desproporcionada i un atac directe contra els drets i la integritat física de milers de persones. Les 893* persones ferides i els centenars d’enregistraments de càrregues policials evidencien aquesta desproporcionalitat. 

Recordem també que la repressió de l’Estat i la vulneració de drets individuals i col·lectius ha sigut constant durant les últimes setmanes a Catalunya, tal i com hem denunciant dia a dia. Els fets d’ahir diumenge 1 d’octubre són el punt culminant d’una escalada de repressió contra la població catalana i de les seves institucions. 

Davant dels fets, demanem que s’investiguin urgentment les intervencions policials, dimiteixin les persones responsables i es depurin totes les responsabilitats.
 
*Dades oficials de dilluns 2 d’octubre a les 13:00h

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.