Actualitat

30/11/2016

Ens sumem a “Casa nostra, casa vostra” perquè volem ser terra d'acollida!

Des del CNJC donem suport a “Casa nostra, casa vostra”, una campanya impulsada per la ciutadania i diferents entitats, que demana solucions a les institucions davant la crisi migratòria que es pateix a la Mediterrània. Des de l’any 2000 més de 35.000 persones han perdut la vida intentant creuar el Mar Mediterrani. Creiem en la necessitat d’una resposta global per part de les administracions públiques, la societat civil i les entitats juvenils per posar fi i denunciar aquesta situació. Per això, donem suport al manifest promogut per la campanya, que insta a les institucions catalanes a:
  • Fer que Catalunya sigui terra d’acollida, tal com reclama la ciutadania.
  • Garantir el desenvolupament social i la inclusió de les persones migrades a Catalunya i comprometre’s a adoptar mesures contra el racisme, la xenofòbia, la LGTBIfòbia i la violència masclista.
  • Defensar el dret de la lliure circulació de les persones, tal com es recull a l’article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans.
  • Treballar per eradicar les injustícies, la violència estrucural, la vulneració dels drets humans i la guerra, fets que provoquen els moviments forçats o no desitjats de la població. En aquest sentit, demanem que es fomenti la cultura de pau.
Tot i que les competències en polítiques d’asil depenen de l’Estat, cal donar una resposta més contundent davant la crisi dels refugiats. Catalunya té competències en polítiques d’acollida i podria aplicar aquestes mesures des d’avui mateix.

Des del CNJC exigim als governs de Catalunya, l’Estat Espanyol i la Unió Europea que enforteixin les iniciatives de construcció de pau, desarmament, resolució pacífica de conflictes, defensa dels Drets Humans i del Dret Internacional Humanitari per tal de donar acollida a totes les persones que fugen d’una situació d'injustícia i violència. També reivindiquem el paper que tenim les entitats juvenils com a agents de sensibilització i espai d’acollida per les persones refugiades.

Us animem a sumar-vos a la campanya i fer sentir la vostra veu perquè les institucions abordin el problema definitivament. El jovent organitzat català també #volemacollir!

Subscriu-te!