30/01/2017

Ens sumem al manifest #NoEnsFaranFora!

Ens adherim al manifest #NoEnsFaranFora, impulsat per l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS), la PAH BCN, l'Observatori DESC, l'Associació 500 x 20 i el Grup Promotor del Sindicat de Llogaters i Llogateres, que reclama que s'aturi el creixement turístic de Barcelona i se'n preservi l'habitatge.

Des del CNJC reclamem que les poblacions catalanes estiguin lliures d'especulació, disposin d'un habitatge digne i assequible i promoguin el comerç de proximitat. A Barcelona, aquestes qüestions es veuen agreujades per l'arribada massiva de turistes. Només al 2016 la ciutat ha acollit més de  30 milions de visitants i, segons el manifest, en els darrers cinc anys  els lloguers que més han pujat són els de les zones més turístiques. És el cas de l’Eixample, Ciutat Vella o Sagrada Família, on alguns veïns i veïnes s’han vist obligats a deixar el barri per culpa dels preus abusius, que solen superar els 1000 euros al mes. En aquest context tampoc es pot garantir l’emancipació de les persones joves.

Demanem a l'Ajuntament de Barcelona que, davant d'aquesta situació, actuï amb contundència. El Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) actual és insuficient. 

Perquè volem una Barcelona pels veïns i veïnes on els joves també hi tinguin cabuda, us animem a adherir-vos a la campanya fent clic aquí!

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.