Actualitat

30/01/2017

Ens sumem al manifest #NoEnsFaranFora!

Ens adherim al manifest #NoEnsFaranFora, impulsat per l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS), la PAH BCN, l'Observatori DESC, l'Associació 500 x 20 i el Grup Promotor del Sindicat de Llogaters i Llogateres, que reclama que s'aturi el creixement turístic de Barcelona i se'n preservi l'habitatge.

Des del CNJC reclamem que les¬†poblacions catalanes estiguin lliures d'especulaci√≥,¬†disposin d'un habitatge digne i assequible i promoguin¬†el¬†comer√ß de proximitat. A Barcelona, aquestes q√ľestions es¬†veuen agreujades per l'arribada massiva de turistes. Nom√©s al 2016¬†la ciutat¬†ha acollit m√©s de¬†¬†30 milions de visitants i, segons el manifest, en els darrers cinc anys ¬†els lloguers que m√©s han pujat s√≥n els de les zones m√©s tur√≠stiques. √Čs el cas de l‚ÄôEixample, Ciutat Vella o Sagrada Fam√≠lia, on alguns ve√Įns i ve√Įnes s‚Äôhan vist obligats a deixar el barri per culpa dels preus abusius, que solen superar els 1000 euros al mes. En aquest context tampoc es pot garantir l‚Äôemancipaci√≥ de les persones joves.

Demanem a l'Ajuntament de Barcelona¬†que, davant d'aquesta situaci√≥, actu√Į amb contund√®ncia. El Pla Especial Urban√≠stic d‚ÄôAllotjaments Tur√≠stics (PEUAT) actual √©s insuficient.¬†

Perqu√® volem una Barcelona pels ve√Įns i ve√Įnes on els joves tamb√© hi tinguin cabuda, us animem a adherir-vos a la campanya fent clic¬†aqu√≠!

Subscriu-te!