Actualitat

21/11/2016

El CNJC ens sumem al manifest de la Taula per la Infància i l’Adolescència

El manifest critica el seguiment del Pacte per la Infància i l’Adolescència, impulsat per diverses entitats i assumit  per la Generalitat. Actualment, 21 dels 70 agents que formen el pacte són membres de la Taula per la Infància i l’Adolescència.
 
Des del CNJC reclamem un gir en les polítiques d’infància a Catalunya i, per això, compartim les reivindicacions de la Taula per la Infància i l’Adolescència (TIAC). Volem un govern compromès en el benestar dels infants i que garanteixi que cap nen o nena pateix fam o abusos. Per aconseguir-ho calen unes polítiques públiques basades en la igualtat d’oportunitats i la justícia social, que fugin de l’assistencialisme i la caritat. També reclamem que aquestes mesures s’elaborin conjuntament amb totes les institucions, agents socials i entitats. Creiem que la falta de recursos públics no justifica desatendre el dret dels infants, per això compartim les demandes del TIAC:
  • Creiem que les polítiques públiques en infància i adolescència han de ser transversals i integrals. Per tant, és necessari un organigrama de govern on les competències d’infància, salut, cultura, educació i lleure educatiu s’abordin conjuntament a favor dels interessos dels nens i nenes.
  • Cal que aquestes polítiques apliquin la Convenció sobre els Drets de l’Infant en tota la seva extensió i no només atenguin els infants en situació de risc o desemparament. Aquesta convenció, una de les més referendades del món, defensa i promou els drets dels infants, el seu benestar social, la seva salut i en fomenta la participació.
  • Reclamem que s'elabori un calendari i s’assigni el pressupost necessari per desenvolupar la Llei dels Drets i les Oportunitats en la Infància i l'Adolescència de Catalunya.
  • Demanem que es redacti un informe sobre la situació de la Infància a Catalunya que segueixi els criteris del Comitè dels Drets dels Infants. En aquesta línia, cal posar en marxa l’Índex de desenvolupament infantil que el mateix pacte per la infància s’havia compromès a impulsar.
  • Volem que es promoguin i s’impulsin els consells locals d’infants.
Al document adjunt podeu llegir el manifest complet. 

 
 
 

Documents adjunts 
AdjuntMida
PDF icon un_pacte_a_renovar.pdf372.97 KB

Subscriu-te!