23/11/2017

Ens volem vives, lliures i rebels: Manifestació 25N

En el marc del Dia Internacional contra la Violència Masclista, el CNJC convidem a totes les persones a mobilitzar-se el proper dissabte dia 25 de novembre en contra d’aquesta lacra de la nostra societat. La manifestació unitària a Barcelona tindrà lloc a les 18h de la tarda a la Plaça Universitat.
 

MANIFEST:
 
Avui 25N, ens sumem a la campanya internacional #Metoo i #Jotambé, de l’Institut Català de les Dones, per visibilitzar que la violència masclista és una xacra mundial que ens toca a totes. Nosaltres també hem sigut grapejades de festa, a nosaltres també ens han perseguit pel carrer, a nosaltres també ens han jutjat per la nostra aparença física i un llarg etcètera que ens uneix i ens confirma que estem davant d’una problemàtica social que ens interpel·la a tots i totes.

Perquè aquest #Jotambé implica l’existència d’un jo també he fet veure que no passava res, jo també he callat, jo també he encobert o jo també he exercit violència. Per aquest motiu, és imprescindible abordar la violència masclista col·lectivament i assumir la responsabilitat social que totes les persones joves tenim per posar-hi fre. No compartir una imatge, no riure una gràcia, no viralitzar una mofa, no silenciar una agressió, no culpabilitzar l’agredida i sobretot, oferir-li suport i acompanyament sense qüestionar-la.

És des d’aquesta òptica que el CNJC reafirmem el nostre compromís en aquesta lluita i hem decidit posar el focus en els nous discursos i canals que utilitza la violència masclista per perviure i adaptar-se al nostre temps i context. Ens referim a les xarxes socials i les pantalles, canals de comunicació habituals entre el jovent, i on les violències masclistes han trobat un espai còmode per reproduir-se. La pressió estètica, la reproducció de rols i estereotips, l’humor sexista o el control són alguns exemples que mostren com la violència masclista s’introdueix en tots els canals per reproduir el sistema de control i violència vers les dones i les persones LGBTI+. Des del CNJC tenim el compromís i objectiu d’oferir recursos a les persones joves per aprendre a identificar les violències masclistes, entendre com s’exerceixen a través de les pantalles i finalment, oferir bones pràctiques per prevenir-les i abordar-les.

Per altra banda, avui volem fer una crida a l’associacionisme juvenil perquè treballi per replantejar els seus espais des de l’òptica de la cura, el benestar i la salut emocional. Creiem fermament que la consecució d’uns espais igualitaris i lliures de violències requereix una anàlisi interna de les associacions, -dels rols, privilegis i violències que es donen en el seu sí- i necessita un treball conjunt i urgent per prevenir-les i abordar-les. Només d’aquesta manera podrem esdevenir entitats fortes i justes i traslladar aquesta forma de relacionar-nos a la resta de societat.

Avui 25N, com cada dia i amb més força, seguim alçant la veu totes juntes, perquè ja n’estem fartes, perquè ens volem vives, però també perquè ens volem lliures, fortes i unides!   

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.