24/10/2012

Entitats juvenils catalanes, illenques i valencianes reflexionen sobre la participació i la qualitat democràtica

La Trobada de la Fundació Triangle Jove ha servit per reivindicar el paper dels Consells de Joventut davant la política de retallades i la manca de reconeixement d’aquests per part d’algunes administracions de referència.

Un centenar de representants d’entitats juvenils catalanes, illenques i valencianes, pertanyents al Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), al Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) i al Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) han participat aquest cap de setmana a la 14a Trobada Triangle Jove, que ha tingut lloc a Coma-ruga, enguany amb la participació i la qualitat democràtica com a eix central de debat. Amb el lema “#indignacció, de la indignació a l’acció”, la trobada també ha servit per destacar la importància del model dels consells de joventut com escoles de ciutadania.

Durant el cap de setmana s’ha comptat amb la participació de Raimundo Viejo i d’experiències associatives amb membres del 15M, Melderomer, Ilirock i de 4 Vents. També ha participat l’expresident del CNJC, Benjamí Aguilar.

La trobada ha servit per signar una resolució en defensa dels Consells de Joventut i de l’associacionisme juvenil, com a resposta a la decisió del govern balear de suprimir el CJIB i del valencià de reduir, respecte l’any passat, un 50% el pressupost destinat a garantir el funcionament i futur del CJCV.

En la declaració, el Triangle Jove, reclama que les administracions dotin al moviment associatiu juvenil del reconeixement polític, social i econòmic que es mereix. També demana un pressupost anual assegurat i estable que permeti a cada Consell desenvolupar les seves funcions bàsiques de forma autònoma i que es facin efectives les quantitats que es deuen als Consells i entitats juvenils per tal de restablir el seu funcionament normal. Finalment, en la declaració reclama la rectificació immediata del govern balear pel que fa a la supressió del CJIB. Una rectificació política, i no econòmica, de manera unilateral.

A l’acte de cloenda, que ha tingut lloc diumenge a la Fundació Pau Casals, hi van participat el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries i l’alcalde d’El Vendrell, Benet Jané. També hi han assistit el director General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig; el director de l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Jordi Boixadera; el coordinador Territorial de Joventut a Tarragona, Joan Plana; la directora dels serveis territorials de Benestar Social i Família a Tarragona, Anna Maria Solé; el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, i la regidora de Ciutadania de l’Ajuntament del Vendrell, Eva Moreno.

 Més informació: http://trianglejove.wordpress.com/

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.