23/07/2020

Entitats i suïcidi juvenil: presentem una nova guia

El proper 9 de setembre, vigília del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, el CNJC fem un nou pas per combatre la primera causa de mort no natural entre les persones joves a Catalunya. Presentem la nova guia “Encarem el Suïcidi Juvenil: Orientacions i eines per a entitats juvenils”, en la que entre d’altres qüestions, s’hi adjunta un protocol d’actuació en cas de mort de suïcidi per a associacions juvenils. La guia també aporta consells i recomanacions sobre com reaccionar davant de situacions de risc i acompanyament del dol en cas de suïcidi.


Després de publicar el 2018 la primera guia “Encarem el Suïcidi Juvenil”, aquest 2020 hem decidit fer un pas més per tal d’elaborar una eina útil i pràctica per a les entitats. El recurs, elaborat conjuntament amb APSAS (Associació per a la Prevenció del Suïcidi i Atenció a Supervivents) fa un repàs a les principals causes que poden portar una persona jove o adolescent a cometre un intent de suïcidi i explica com afrontar cada situació i com prevenir-les des del punt de vista associatiu.

L’acte de presentació tindrà lloc el dimecres 9 de setembre a les 19h de la tarda i es podrà seguir en directe per streaming a través del nostre canal de YouTube. L’esdeveniment comptarà amb la participació d’Isaura González, membre del Secretariat del CNJC, Glòria Iniesta, mestra i coordinadora d’APSAS i Anna Canet, psicòloga i vicepresidenta d’APSAS. A continuació, podrem gaudir d’una taula rodona amb persones expertes en la temàtica, com Francisco Villar, psicòleg clínic i cap de la Unitat de Conducta de Suïcidi del Servei de Salut Mental de l’Hospital Sant Joan de Déu; Darío Nogués, president d’APSAS, supervivent i especialista en acompanyament del dol; Juan Carlos Barroso, de la Unitat d’Atenció d’Emergències del Consorci d’Educació de Barcelona i Cristina Díez, psciòloga humanista enfocada en el trauma del dol i supervivent.

Per últim, la presentació d’aquesta nova guia anirà seguida d’un cicle de quatre trobades formatives per a entitats juvenils, coordinades conjuntament amb APSAS, que tindran lloc durant el mes de setembre de 2020. Ben aviat publicarem tota la informació.

 

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.