06/10/2015

Es presenta l’acord intergeneracional entre l'associacionisme juvenil i de gent gran a Catalunya

Les tres entitats protagonistes de l’acord, el CNJC, el CJB i la Fatec, també han fet públiques, aquest matí, les conclusions del primer posicionament en comú: el sistema de pensions.

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (Fatec) han decidit treballar de forma coordinada. L’acord que porta per nom "L'edat no ens separa" (llegir), neix amb la intenció d’emetre posicionaments de forma conjunta sobre temes d’interès social que afectin les dues comunitats. El primer posicionament que s’ha presentat avui és Dignitat al llarg de la vida: no a la precarietat, sí a les pensions dignes! (llegir).
 
Maria Hernàndez, presidenta del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), que ha estat l’encarregada d’iniciar la roda de premsa, ha parlat sobre la importància d’aquest acord intergeneracional: “No podem treballar per separat, hi ha moltes qüestions que afecten als dos col·lectius”.
 
Mario Cugat, president de la  Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (Fatec) ha assegurat que aquest acord és una de les accions més importants que ha fet la Fatec durant els seus anys d’existència.
 
Finalment, Núria Ramon, presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha presentat el primer posicionament comú, en aquest cas sobre el sistema de pensions. El document demana, entre d’altres, “un sistema de pensions públic i dotat de recursos que asseguri un treball i un envelliment dignes”.
 
L’acte de presentació de l’acord ha tingut avui a les 12h del matí a l'Espai Jove La Fontana (Carrer Gran de Gràcia, 190-192 Barcelona) i ha comptat amb la presència de diverses persones vinculades a les tres entitats.
 
Bloc de la campanya (consultar aquí).

  
 
 
 
 
 
 
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.