04/07/2019

ESPLAC i la Federació Don Bosco guanyen els Premis de l'Associacionisme Juvenil

La 17a edició dels Premis de l’Associacionisme Juvenil Català ha guardonat enguany a la Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya i a Esplais Catalans (ESPLAC). L’entrega de premis va tenir lloc el passat mes de juny a la Festa de l’Associacionisme Juvenil, a Barcelona, organitzada pel CNJC.

Els Premis de l’Associacionisme Juvenil tenen la missió de reconèixer la tasca social de les entitats juvenils en particular i de l’associacionisme en general, així com el de visibilitzar els millors projectes transformadors. La convocatòria del 2019 ha guardonat a dues entitats que porten un bon grapat d’anys dedicats a l’educació en el lleure.

La Monifesta’t d’ESPLAC, millor activitat associativa

La Monifesta’t és una trobada de totes les monitores i monitors de la federació d’esplais laics i progressistes. Normalment se celebra cada tres anys i s’hi duen a terme formacions, tallers i activitats de cohesió. Es tracta d’un espai on poder aprendre tècniques i coneixements, així com compartir els projectes i les experiències dels diferents esplais. 

L’edició d’enguany va tenir lloc al Vendrell el passat mes de març, sota l’eslògan “Perseguim utopies, construïm el món que volem”, amb l’objectiu afegit de reivindicar i visibilitzar la tasca educativa que els esplais duen a terme al conjunt de la societat.

35 anys de Don Bosco: Premi a la trajectòria associativa

La Federació de Centres Juvenils Don Bosco treballa des de fa més de tres dècades en oferir un servei de qualitat d’educació en el temps lliure, a través de l’educació integral dels infants, adolescents i joves. A més, ho fa de des de la perspectiva de la transformació social i de manera que infants i joves, independentment de la seva condició social, puguin gaudir d’una educació privilegiada.

El 1984 cinc associacions juvenils van decidir fer un pas endavant i construir un projecte educatiu ambiciós al servei de les persones. Actualment, en formen part 11 centres repartits entre Barcelona, Badalona, Terrassa, Sabadell i Sant Boi de Llobregat, entitats que actuen amb completa autonomia i mantenen el seu nom propi, però que comparteixen uns criteris comuns d’organització, educació i actuació.

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.