16/11/2016

Fem visible la violència de gènere en entorns digitals amb la campanya #ViolènciaenXarxes

Com cada 25 de novembre, Dia internacional contra les violències de gènere, el CNJC ens tornem a sumar al clam popular de denúncia i sensibilització per contribuir a erradicar tant les morts que aquesta causa dia a dia, com la resta de formes de violència quotidiana invisible i silenciada. La campanya d'enguany arriba sota el lema paraigüa "Desconnecta't de la violència" i el hashtag #ViolènciaenXarxes, amb el qual volem fer visible la perpetuació dels rols i les violències de gènere als entorn digitals.

Les generacions, les formes de comunicar-nos i els mitjans tecnològics canvien, però el sexisme es manté i s’adapta a aquests nous canals de comunicació. Els mitjans virtuals tenen moltes potencialitats i alhora riscos que cal conèixer per poder assolir una comunicació inclusiva, lliure i no-violenta. El jovent som la clau per deixar enrere les actituds sexistes, el model patriarcal i avançar cap a la plena igualtat entre dones i homes! Per això mateix, us animem a participar a les jornades que organitzem i seguir formant-vos:

  • Identitats de gènere a les xarxes: riscos i potencialitats (28 NOVEMBRE, 18h.  Campus Ciutadella UPF). Taller a càrrec de l’Associació Col·lectiva Matriu. Més informació i inscripcions aquí.
A més, us animem a participar activament a la campanya penjant a les vostres xarxes socials diferents exemples de violències masclistes al món digital utilitzant el hashtag #ViolènciaenXarxes. Amb aquest gest, denunciarem aquestes actituds i promourem la reflexió col·lectiva sobre la perpetuació dels rols patriarcals a les xarxes!
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.