02/03/2020

Fomentar la participació i l'associacionisme juvenil és possible

Una guia  per a professionals de joventut al món local

Com impulsem la participació i l’associacionisme juvenil als nostres municipis? Les polítiques públiques de participació que s’apliquen actualment responen a les necessitats del jovent?
Publiquem un nou recurs destinat a professionals de la joventut amb totes les respostes: Estratègies del foment de la participació i l’associacionisme juvenil en el món local.

La guia, elaborada de manera conjunta amb la Diputació de Barcelona, parteix d’un procés participatiu dut a terme amb les aportacions de 98 entitats juvenils, així com també amb les experiències i opinions d’un centenar de tècnics i tècniques de joventut de diferents pobles, ciutats i comarques. La publicació és fruit de la campanya Activem el Pla A, iniciativa conjunta entre ambdós organismes que durant dos anys ha investigat i promogut les estratègies del foment de la participació i l’associacionisme encarades a les necessitats del jovent d’avui dia.

La principal aportació del recurs són un total de 8 criteris a incorporar per part dels ajuntaments i institucions comarcals a l’hora d’encarar el foment de la participació i associacionisme juvenil. La guia també compta amb una anàlisi de les dades de les enquestes fetes a entitats juvenils i professionals de la joventut, així com amb les aportacions fetes a diferents sessions al territori amb tècnics i tècniques que treballen en la matèria.

La  participació tant d’entitats juvenils com de professionals de joventut permet que el recurs presenti la doble mirada que no sempre es plasma a l’hora de pensar les polítiques públiques. Això fa que el contingut de la publicació compti amb les demandes de l’associacionisme juvenil així com el coneixement i l’experiència de tècniques i tècnics de joventut.

Podeu descarregar-vos la guia o bé consultar-la online:

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.