28/09/2017

Publiquem una Guia d’Acció Noviolenta per fer front a la repressió

Com a resposta als esdeveniments de les darreres setmanes i front les retallades dels drets democràtics del conjunt de la població catalana que hem presenciat últimament, des del CNJC unim forces amb l’Institut Internacional per l’Acció Noviolenta (NOVACT) i el Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia per tal de publicar la Guia d’Acció Noviolenta.

Aquesta guia consta de tres blocs. En primer lloc, des del CNJC anotem diversos consells que cal tenir en compte a l’hora de participar de qualsevol mobilització. A més posem l’accent en les cures i la importància de cuidar-nos, especialment en moments de tensió i mobilització.

A la segona part de la guia, NOVACT aporta un recull de consells pràctics sobre com dur a terme la resistència passiva i explica breument quines són les estratègies de resistència noviolenta i per a què ens poden servir.

Finalment, Irídia complementa la guia amb una visió més jurídica i legal que ens informa de quins són els nostres drets com a persones manifestants i com detectar i actuar en cas que es vulnerin. Finalment, ens llista alguns recursos que podem utilitzar en casos de vulneració de drets i/o de detenció.

La guia ve acompanyada de quatre infografies que resumeixen els diferents continguts. Tant la guia com les imatges les podeu descarregar adjuntes en aquesta mateixa notícia.
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.