Actualitat

28/09/2017

Publiquem una Guia d鈥橝cci贸 Noviolenta per fer front a la repressi贸

Com a resposta als esdeveniments de les darreres setmanes i front les retallades dels drets democr脿tics del conjunt de la poblaci贸 catalana que hem presenciat 煤ltimament, des del CNJC unim forces amb l鈥Institut Internacional per l鈥橝cci贸 Noviolenta (NOVACT) i el Centre per la Defensa dels Drets Humans Ir铆dia per tal de publicar la Guia d鈥橝cci贸 Noviolenta.

Aquesta guia consta de tres blocs. En primer lloc, des del CNJC anotem diversos consells que cal tenir en compte a l鈥檋ora de participar de qualsevol mobilitzaci贸. A m茅s posem l鈥檃ccent en les cures i la import脿ncia de cuidar-nos, especialment en moments de tensi贸 i mobilitzaci贸.

A la segona part de la guia, NOVACT aporta un recull de consells pr脿ctics sobre com dur a terme la resist猫ncia passiva i explica breument quines s贸n les estrat猫gies de resist猫ncia noviolenta i per a qu猫 ens poden servir.

Finalment, Ir铆dia complementa la guia amb una visi贸 m茅s jur铆dica i legal que ens informa de quins s贸n els nostres drets com a persones manifestants i com detectar i actuar en cas que es vulnerin. Finalment, ens llista alguns recursos que podem utilitzar en casos de vulneraci贸 de drets i/o de detenci贸.

La guia ve acompanyada de quatre infografies que resumeixen els diferents continguts. Tant la guia com les imatges les podeu descarregar adjuntes en aquesta mateixa not铆cia.

Subscriu-te!