06/03/2017

Presentem una nova guia per aplicar la mirada feminista de l’economia als espais associatius

Arriba "Traçant vides dignes: cap a una economia feminista", una guia que neix del projecte realitzat per Matriu i finançat amb el Premi 1% 2015 del CNJC. El projecte “Traçant vides dignes” plantejava tallers-debat per introduir i reflexionar al voltant dels principis de l’economia feminista de ruptura i com es podia aplicar aquesta en els espais associatius i activistes. La guia és resultat de la reflexió i coneixement sorgit d’aquests debats realitzats entre joves del món associatiu i activista.
 
La trobareu estructurada en tres apartats: 
  1. La mirada feminista de l’economia: introducció teòrica a l’economia feminista de ruptura.
  2. Estratègies de cura als col·lectius: mecanismes concrets per aplicar la cura als col·lectius.
  3. Activitats: proposta de dinàmiques per facilitar una diagnosi sobre què entenem per una vida digna i com hi podem contribuir des dels espais associatius.
 
L’objectiu de la guia és reflexionar sobre com tenim integrat el capitalisme a les nostres vides, introduir la perspectiva de l’economia feminista de ruptura, i facilitar recursos per aplicar estratègies de cura als col·lectius. Està dirigida a entitats i grups d’activistes que tinguin ganes d’iniciar una reflexió conjunta sobre com introduir les cures i la mirada de l’economia feminista dins del seu funcionament, tot i que pot ser interessant per a qualsevol persona o grup que tingui ganes de repensar-se.
 
La podeu trobar disponible a l’apartat de recursos de la web del CNJC i a la web de Matriu.

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.