22/11/2018

Més enllà de la compra i el lloguer: Guia sobre models alternatius d'accés i tinença de l'habitatge

Davant l’actual crisi de l‘habitatge i la precarietat de l’emancipació juvenil, el CNJC i la Cooperativa Celobert hem posat en marxa un projecte que dóna a conèixer altres formes alternatives d’accés i tinença de l’habitatge. 

Publiquem el recurs “Més enllà de la compra i el lloguer”, una publicació que repassa les dades més actuals que evidencien una problemàtica social que impedeix a les persones joves independitzar-se i aposta per deixar enrere els models tradicionals com la compra i el lloguer i donar lloc a noves formes de viure i conviure com la masoveria urbana, la cooperativa en cessió d’ús, el dret a superfície, la copropietat, el cohabitatge o l’autoconstrucció. La guia detalla les característiques i els elements clau per a cada un d’aquests models i dóna pistes a les institucions sobre com promoure’ls. Aquests models parteixen de la visió de l’habitatge com a dret, i són una alternativa per a l’emancipació juvenil, una resposta estructural als problemes com els lloguers abusius, generats per l’especulació del mercat immobiliari i les polítiques d’habitatge que, històricament, han estat orientades en activar el sector de la construcció i a fomentar la propietat privada.

Els tallers territorials es duran a terme a Lleida, a Girona i a Reus.

 

Documents adjunts 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.