03/12/2019

#IgualDeDiferents: Com garantir la participació a les persones amb diversitat funcional?

El CNJC entenem que la participació és un dret que caldria que totes les persones, també el jovent, tinguéssim garantit. Per aquest motiu, des de les entitats treballem per a que totes les persones puguin accedir a l’associacionisme i participació juvenils

En aquesta línia, hem d’aconseguir que l’associacionisme que fem sigui inclusiu. En el marc d’un projecte encarat a aquesta meta, enguany el CNJC hem abordat la inclusió des de la perspectiva de la diversitat funcional. El passat mes de maig, vam organitzar l’Àgora Jove 2019, una trobada d’entitats juvenils dedicada a formar-nos, debatre i compartir reflexions i experiències, per tal de desenvolupar estratègies per un associacionisme cada cop més accessible.

Conscienciar les persones de les entitats i treballar per acabar amb l’estigma cap a diversitat funcional, són petits canvis en les persones que formen part de les organitzacions juvenils completament necessaris. Cal que eliminem les barreres físiques que impedeixen la participació a les persones amb diversitat funcional, però també les barreres simbòliques.

Mesos després, publiquem la Memòria #IgualDeDiferents, un recull de les experiències, reflexions i conclusions que vam compartir a l’Àgora Jove. La podeu consultar aquí a sota, a l’apartat de recursos del nostre web i també podeu descarregar-la al final de la notícia.

Totes tenim les nostres diferències i és això el que ens fa iguals. El repte de l’associacionisme és deixar de veure la diversitat funcional com unes limitacions sinó com a quelcom que ens enriqueix.

Documents adjunts 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.