24/10/2013

Inscripcions obertes pel cicle de conferències “A contracorrent. L’impacte de la crisi en les trajectòries juvenils”

Es farà a Barcelona durant els mesos de novembre i desembre per presentar els principals resultats de l’informe general de l’Enquesta a la joventut de Catalunya 2012.

La Direcció General de Joventut organitza del 14 de novembre al 18 de desembre el cicle de conferències “A contracorrent. L’impacte de la crisi en les trajectòries juvenils” per donar a conèixer els resultats de l’informe general de l’Enquesta a la joventut de Catalunya 2012 (EJC12). L’equip d’especialistes que ha realitzat l’anàlisi de les dades exposarà com afecta la crisi a les transicions a la vida adulta i quin paper juguen les polítiques públiques i la família en aquest context.
 

La sessió inaugural tindrà lloc al Palau de la Generalitat i la resta a la seu de la Direcció General de Joventut. Totes començaran a les 18 h. i es podran seguir a través de l’etiqueta #Acontracorrent i al compte @joventutcat.
 

L’emancipació és l’eix temàtic de la conferència inaugural, el dijous 14 de novembre. El sociòleg Pau Mari-Klose parlarà sobre el procés de transició a la vida adulta de les persones joves i el paper que juga la família en un context que aboca a la col·laboració mútua entre les persones joves i els progenitors.
 

La segona sessió tindrà lloc el dijous 21 de novembre i se centrarà en la transició escola-treball. Deixar els estudis i començar a treballar en un context de crisi multiplica els riscos, diversifica les trajectòries i fa paleses les desigualtats existents. Alba Castejón, pedagoga; Adrià Zancajo, economista i Joan Miquel Verd, sociòleg, reflexionaran sobre aquest àmbit.
 

“Salut, crisi i joves: més enllà dels estils de vida” és el títol de la tercera conferència que tindrà lloc el dijous 28 de novembre. Els sociòlegs Josep Lluís Espluga i Àlex Boso analitzaran quins factors tenen més pes en els problemes de salut de les persones joves en el context actual: les conductes de risc o la precarietat laboral i l’atur juvenil?
 

Durant el mes de desembre, el cicle reprèn les conferències els dimecres. El dia 4 de desembre es tractaran les desigualtats de gènere: afecta de la mateixa manera la crisi als nois joves i a les noies joves? Quina és la distribució del treball domèstic? Sara Moreno, sociòloga, serà l’encarregada de donar resposta a aquestes i altres preguntes.
 

Novament la crisi centrarà el debat de la conferència de l’11 de desembre. Xavier Martínez-Celorrio, sociòleg; Antoni Marín, estadístic i María Cervini, economista, analitzaran fins a quin punt la crisi ha accentuat les desigualtats socials.
 

El cicle clourà el 18 de desembre amb la conferència “Una mirada global sobre la joventut a Catalunya” a càrrec dels sociòlegs, Cristina López i Pau Serracant.
 

Properament es podrà consultar la versió digital de l’informe de l’Enquesta a la joventut de Catalunya 2012 en la pàgina web de l’Observatori Català de la Joventut.

PROGRAMES:

Programa general del cicle

Joves i família en el procés de transició a la vida adulta: teixint nous lligams
Dijous, 14 de novembre de 2013, 17.30 h. Palau de la Generalitat

Deixar els estudis i començar a treballar: una transició sota pressió
Dijous, 21 de novembre de 2013, 18 h. Seu de la Direcció General de Joventut

Salut, crisi i joves: més enllà dels estils de vida
Dijous, 28 de novembre de 2013, 18 h. Seu de la Direcció General de Joventut

L’anàlisi de les transicions juvenils des de la perspectiva de gènere
Dimecres, 4 de desembre de 2013, 18 h. Seu de la Direcció General de Joventut

Condicions de vida, pobresa i mobilitat social
Dimecres, 11 de desembre de 2013, 18 h. Seu de la Direcció General de Joventut

Una mirada global sobre la joventut a Catalunya
Dimecres, 18 de desembre de 2013, 18 h. Seu de la Direcció General de Joventut

Inscripcions i informació general del cicle

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.