29/07/2016

Obrim inscripcions al taller “Trenquem tabús. Parlem de suïcidi”

El proper 26 de setembre entre les 18:00h i les 20:30h organitzem el taller “Trenquem tabús. Parlem de suïcidi” a la Facultat de Medicina de l’Hospital Clínic de Barcelona (pendent de confirmar). Tot i que el suïcidi és la segona causa de mort entre els joves de 15 a 29 anys a escala global i primera a Catalunya en la franja d’edat de 20 a 35 anys, segueix sent una qüestió escassament abordada i sovint poc visible en l’esfera pública.

La jornada-taller “Trenquem tabús. Parlem de suïcidi”, organitzada amb Obertament, s’emmarca dins la campanya de sensibilització que iniciarem el 10 de setembre en motiu dia mundial per a la prevenció del suïcidi.

Comptarem amb la participació de dues activistes joves d’Obertament que explicaran les seves experiències en primera persona i amb la intervenció de Rafael Bisquerra, catedràtic d'Orientació Psicopedagògica a la Universitat de Barcelona i expert en l'educació emocional com eina de prevenció del suïcidi juvenil. Bisquerra donarà eines per contribuir a prevenir el suïcidi des de les entitats juvenils i fer front a l’estigma existent.

El taller és gratuït i està dirigit a totes aquelles persones joves interessades en aprofundir en la salut mental i la problemàtica del suïcidi juvenil des d’una perspectiva desestigmatitzadora.

PODEU INSCRIURE-US OMPLINT EL SEGÜENT FORMULARI. 

Salut mental, línia de treball iniciada el 2015
El 2015, el CNJC vam encetar la línia de treball en matèria de salut mental arran de la Xª Àgora Jove “AssociativaMent! Espai de treball i debat sobre joves i salut mental”. Aquest espai va servir per constatar la poca visibilitat, l’estigma i els tabús existents al voltant dels trastorns mentals i les seves derivades en les persones joves. Les conclusions de l’Àgora es van recollir en la resolució "Fem visible la salut mental del jovent, fem saludables els nostres espais associatius!".

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.