02/11/2015

Ja us podeu inscriure a les activitats del CNJC, en el marc del XI Fòrum contra les violències de gènere

Per tercer any consecutiu, el CNJC participem en el XI Fòrum Contra les violències de gènere que organitza La Plataforma Unitària contra les violències de gènere. Organitzem un taller per joves i adolescents sobre els mitjans de comunicació com a sistemes de reproducció de violències masclistes, i també la xerrada "La participació juvenil en clau feminista".

Per tercer any consecutiu, el CNJC participa en el XI Fòrum Contra les violències de gènere que organitza La Plataforma Unitària contra les violències de gènere. El Fòrum, en els darrers anys s’ha consolidat com un punt de trobada i de reflexió de tota la ciutadania sobre els temes d’actualitat al voltant de la violència masclista.

La nostra participació en aquest espai ens permet posar sobre la taula la feina i els posicionaments de les entitats juvenils en matèria de gènere. En aquest sentit, en l’edició del 2013 es va col·laborar en l’organització i la moderació d’una taula rodona “NI UN PAS ENRERE, ATUREM EL MASCLISME! Resistències a l’aplicació dels avenços en la lluita contra la violència masclista” i l’any passat es va fer un taller dirigit a joves d'instituts sota el títol “Internet i noves formes de violència” i també es va organitzar una taula rodona sobre la Violència Masclista en el context universitari que va comptar amb la presència de diferents joves ponents de referència en el camp.

Enguany, el Consell juntament amb les companyes de la Comissió de Gènere i la borsa de formadors i formadores organitzarà dues activitats en el marc del Fòrum. Per una banda, un taller dirigit a joves i adolescents on es treballarà els mitjans de comunicació com a sistemes de reproducció i representació simbòlica d’imaginaris de violències masclistes amb l’objectiu de potenciar l’apoderament, la formació i l’esperit crític. I d’altra banda, també serem presents organitzant la xerrada "La participació juvenil en clau feminista" dirigida a la població en general i especialment a entitats juvenils. El col·loqui girarà entorn del moviment associatiu juvenil, com espai de participació de gran diversitat i riquesa per treballar la igualtat de gènere i la prevenció de les violències masclistes des de múltiples àmbits i perspectives. Concretament, les ponències abordaran els següents eixos:

* El teatre de les oprimides a les lluites feministes de la ciutat com a eina de transformació social.
* Prevenció i sensibilització de les violències masclistes a adolescents des de l’educació no formal.
* La perspectiva de gènere  en la tasca diària de les entitats.
* El moviment associatiu com a espai de participació, simbòlic, d’experiències polítiques, de producció de pensament i de lluita  feminista.

Podeu fer la vostra inscripció a la xerrada a través d'aquest enllaç.

Per últim, des de la Plataforma unitària contra les violències de gènere han  fet una crida de voluntariat per l'XIè Fòrum contra  les violències de gènere. Si us ve de gust dedicar el vostre temps a les diferents àrees de participació, el dimecres dia 6 de novembre a les 11h i a les 18h a l’Espai Francesca Bonnemaison us conviden a una de les dues sessions de formació. Podeu contactar amb l’equip que organitza el Fòrum enviant un correu a prouviolencia@pangea.org.

 

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.