22/01/2019

Joves al centre: nou recurs per millorar la qualitat dels PLJ

El CNJC publiquem un desplegable, construït a partir de les propostes dels Consells Locals de Joventut (CLJ), que pretén millorar qüestions com la participació dels i les joves en el disseny i la revisió dels Plans Locals de Joventut (PLJ).

La darrera Enquesta a municipis de Catalunya 2016-2017, elaborada per l’Observatori Català de la Joventut, mostra que la veu dels i les joves segueix estant poc present en el disseny de polítiques de joventut. El seu paper és fonamentalment propositiu (i no decisori) i la presència en els espais de gestió de les polítiques que els afecten és minoritària ja que només s’arriba al 30% de participació dels i les joves a través de de processos i jornades participatives i el nombre de municipis que disposen d’algun espai o instrument perquè les persones joves facin propostes als PLJ no arriba al 50%.

Des del CNJC creiem en els Plans Locals de Joventut com una eina per tal de garantir una millora de la vida de les persones joves dels municipis.  Per això us volem presentar aquest desplegable fruit del debat i la reflexió conjunta que han fet els Consells Locals de Joventut implicats en el CNJC. Es tracta d’un resum que recull les idees fonamentals sobre participació i una proposta sobre les passes que cal fer per tal de garantir uns Plans Locals de Joventut de qualitat. El desplegable us el podeu descarregar en aquesta pàgina o consultar-lo aquí sota.

Les entitats juvenils de Catalunya defensem el dret a la participació dels i les joves als municipis, un dret que està reconegut en la Declaració Internacional dels Drets Humans. A més, reivindiquem que la participació sigui com més decisòria possible. Involucrar-se en la presa de decisions sobre el seu present no només els beneficiarà a ells i elles, sinó que generarà un impacte positiu en tota la població.

 

Documents adjunts 
AdjuntMida
PDF icon joves_al_centre_plj.pdf272.87 KB

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.