14/05/2017

Joves de tot Catalunya presenten més de 150 propostes per fer front a les problemàtiques que les afecten

Promoure els models alternatius d’habitatge per trencar l’hegemonia compra-lloguer, fomentar l’educació per la participació en tots els espais, especialment en l’educació formal obligatòria, i crear un protocol de prevenció, intervenció i sensibilització del suïcidi juvenil. Aquestes són només tres de les més de 150 propostes concretes que han fet els i les joves participants al Congrés Català de la Joventut aquest cap de setmana a L’Hospitalet de Llobregat. Totes elles quedaran recollides a la nova Carta Catalana de la Joventut. Igual que les precedents, aquesta carta recollirà les principals necessitats del jovent català, els problemes detectats des del mateix col·lectiu i propostes concretes de canvi per fer-hi front.

Aquests documents tradicionalment han servit de base i referència per definir les polítiques per a la joventut. El compromís del govern hi segueix sent per aquesta quarta edició, així ho va destacar durant l’acte d’obertura la Directora General de Joventut, Marta Vilalta: “Ens comprometem a entomar tot el que surti de la carta com a repte de futur i base de les futures polítiques de joventut. Partim d’un escenari de plena voluntat”.

Més de 400 persones implicades en tot el procés
El procés de redacció d’aquesta nova carta va començar el mes de febrer. Per tal de garantir que fos ampli i transversal, es van establir 4 vies de participació: trobades arreu del territori, tallers interns en el sí de les entitats juvenils, un qüestionari digital i el Congrés que ha tingut lloc aquest cap de setmana. En total, més de 400 persones s’han implicat en la construcció de la 4a Carta Catalana de la Joventut que es presentarà definitivament el febrer de 2018.

Des d’ara fins el febrer, es treballarà el document final i es presentarà a les entitats juvenils de tot Catalunya. L’objectiu d’aquestes trobades és ampliar encara més el jovent implicat en el procés i definir conjuntament des de l’associacionisme accions concretes d’incidència per assolir el compliment de les propostes recollides dins la Carta.
 
Sobre el Congrés Català de la Joventut
El Congrés està coorganitzat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i la Direcció General de Joventut (DGJ). El dissabte es van dur a terme 24 tallers temàtics enfocats a generar debat i reflexió. Les sessions del matí van servir per identificar els problemes que afronta el jovent en cadascun dels 12 temes que aborda la Carta. Els tallers de la tarda es van centrar en trobar propostes concretes i de consens per fer front a les problemàtiques detectades. Durant aquest matí s’han posat en comú les conclusions de cada taller.
 
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.