26/10/2011

Joves illencs, valencians i catalans debaten sobre noves tecnologies

A la 13a Trobada Triangle Jove, que també ha denunciat el menysteniment econòmic i polític als consells de joventut.
Un centenar de representants d’entitats juvenils illenques, catalanes i valencianes, pertanyents al Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB), al Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) i al Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) han participat durant el cap de setmana del 21 al 23 d'octubre a la 13a Trobada Triangle Jove, que ha tingut lloc a Ciutadella, enguany amb l’ús de les noves tecnologies de la informacio i la comunicació com a eix central de debat.
 
És evident que aquestes noves eines ja fa uns anys que han irromput en el dia a dia de les persones, especialment les joves, i, per tant, també en les dinàmiques internes i externes de les associacions juvenils. Sovint, però, es tracta d’un ús irreflexiu i instintiu i poques vegades hi ha espais per a aturar-se i reflexionar sobre les seves repercussions, potencialitats i limitacions. Aquest espai és el que ha volgut generar la Fundació Triangle Jove, que aplega els consells de joventut dels tres territoris, en la que és la 13a edició d’aquesta trobada anual. S’hi ha tractat qüestions com l’ètica i política de les TIC, els canvis sociològics i relacionals o les polítiques públiques de participació i e-government, que han quedat reflectides en la declaració final de la trobada [v. adjunt].
 
Amb aquest objectiu, s’ha comptat amb la participació de persones enteses en la matèria, com Vicent Partal (director de Vilaweb), Llorenç Valverde (vicerector de Tecnologia de la Universitat Oberta de Catalunya), Imma Salamanca (coordinadora de la Fundació iBIT) i Melissa del Cerro (de la mateixa fundació). Igualment, s’ha organitzat tallers més pràctics, enfocats l’explicació i compartiment d’eines, a càrrec de Jordi Crisol i Pere Fuset.
 
La trobada ha servit també per aprovar una resolució de denúncia [v. adjunt] de l’ofegament econòmic i el menysteniment polític dels consells de la joventut de les Illes i del País Valencià per part de l’Administració pública d’ambdós territoris, cosa que està vulnerant greument el desenvolupament de les seves funcions i atribucions reconegudes per llei en aquestes mateixes comunitats.
 
A l’acte de cloenda, que va tenir lloc diumenge al matí al Cercle Artístic de Ciutadella, hi van participar Cristina Fernández, directora insular de Joventut del Consell de Menorca i Tico González, regidora de Joventut de la ciutat amfitriona.

Documents adjunts 
AdjuntMida
Microsoft Office document icon NP desmantellament pol joventut502.5 KB

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.