23/01/2012

L’Àgora Jove debat sobre la millora del sistema democràtic

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Vic la 3a Àgora Jove del CNJC amb el lema “Com podem millorar el sistema democràtic?”. 


Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Vic la 3a Àgora Jove del CNJC amb el lema “Com podem millorar el sistema democràtic?”.

Després de dos dies de debat entre els i les participants, algunes de les conclusions a les quals s’ha arribat és que cal més educació en participació política, que s’han de fomentar els referèndums vinculants perquè la ciutadania decideixi sobre temes claus, que existeix una falta de transparència, que s’hauria d’abolir la monarquia per millorar la igualtat entre ciutadans i que la participació ciutadana no s’ha de limitar només a un vot cada quatre anys. Aquestes propostes serviran per la interlocució del CNJC amb l’administració.  

La trobada, celebrada el 21 i 22 de gener, s’ha basat en la metodologia d’educació no formal de les formadores Júlia i Andreia. També ha comptat amb una ponència de Mariona Ferrer, professora de la Facultat de Ciències Polítiques i Socials (UPF), sobre els sistemes electorals i sobre les experiències de participació ciutadana com les ILP’s, els referèndums o els pressupostos participatius.
 

[Aquí podeu veure un vídeo i aquí les imatges de l’Àgora Jove].

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.